İstanbul Buyukşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarının gercekleştirildiği resmi torenlerin ardından “150 gunde 150 proje” maratonu kapsamında yapımı tamamlanan alan Mimar Sinan Meydanı ve Zemin Altı Otoparkının acılışını yapmak uzere Uskudar’a hareket etti.
Şehrin tarihi merkezlerinden Uskudar’a yeni bir meydana kavuşturacak projeyi, Haziran 2019’da yuzde 40 seviyelerindeyken devralan İmamoğlu, calışmaları hızlandırarak ilceye ve İstanbul’a bir meydan daha kazandırdı.
Proje kapsamında; 4 Katlı 956 Arac Kapasiteli Zeminaltı Otopark, 116 Ticari Dukkan, 1 Kafeterya, 20 bin metrekare peyzaj alanı yer alıyor.
“PROJELERİN SAHİBİ MİLLET”
Acılış konuşmasında zorlu bir inşaat sureci yurutulduğunu anlatan İmamoğlu, “Projesi yapılmış ve belli bir oranda calışmaları başlamış bir bicimde devraldık. Bu tur hizmetlerde hicbir zaman kısır tartışmaların icerisinde olmadık. Bugun actığımız proje dahil yaptığımız ve yapacağımız yuzlerce projenin ya da hizmetin sahibi millettir. Hicbir siyasi parti değildir. Dolayısıyla bizler milletimizin sermayesini, milletimizin varlığını en ahlaklı bir şekilde hizmete donuşturup milletimizin kullanımına sunmanın gururunu ve keyfini yaşıyoruz” dedi.
İBB VE USKUDAR BELEDİYESİ SURECİ BERABER YURUTTU
Uskudar Belediyesi ile işbirliğiyle projenin yurutulduğunun ifade eden İmamoğlu, “Uskudar Belediyesi’yle beraber calıştık, aradaki uzlaşmazlıkları giderdik. Yanı başında Uskudar Belediyesi’ne ait bir carşıda belli oranda paylaşılan, belli oranda Uskudar Belediyesi’ne bırakılan bir carşıyla beraber otopark kısmında belediyemizin de hizmet vereceği belediyemize ait birimler ve Uskudar Belediyesi’ne ait birimler olacak. Meydan ve otoparkın kullanımı da Buyukşehir Belediyemizin kurum ve kuruluşları tarafından yonetilecek ve bakımları surecek” diye konuştu.
“TEŞEKKUR ETMENİN AYIPLANDIĞINI İLK KEZ SON YILLARDA GORUR OLDUM”
İmamoğlu konuşmasında gectiğimiz gunlerde İSKİ’nin Beylerbeyi’nden Boğaz’a atık su girişini onlemek icin yapımını tamamladığı İstavroz Atık Su Tuneli’nin acılışına katılan Uskudar Belediye Başkanı Hilmi Turkmen’in kendisine teşekkur etmesi nedeniyle gelen tepkilere de değindi.
İmamoğlu şunları soyledi:
*Burada emeği gecen kim varsa Allah hepsinden razı olsun. Gecmişten bugune hepsine yurekten teşekkur ediyoruz.
*Keşke Uskudar Belediye Başkanımız da burada olsaydı. Ve o da burada her tarafa teşekkur edebilseydi.
*Gelemedi, katılamadı, umarım bir akşam burada beraber yururuz ve emeği gecenlere ses verir, teşekkur ederiz.
*Teşekkur etmek kadar guzel bir şey yok. Teşekkur etmenin ayıplandığını ben ilk kez son yıllarda gorur oldum. Nasıl ayıplanıyor? Kime ettiğinizle ayıplanıyor.
*Orneğin Ekrem İmamoğlu’na teşekkur etmek birileri icin ayıp olabiliyor. Gonulden teşekkur ederiz. Ben bunu başka acılışlarda da soyledim. Burada da soyleyeceğim.
*Bir acılışta Sayın Uskudar Belediye Başkanı Uskudar’daki bir İSKİ acılışında bana teşekkur etti. Memnun oldum. Ben de ona teşekkur ettim. Muhtemelen o da memnun olmuştur.
*Ama mensubu bulunduğu siyasi partiden ve onun yakın ekiplerinden kendilerine tepki geldi. Ne kadar tepki gelirse gelsin hem Uskudar halkı, hem İstanbul, hem de milletimiz bu tur dayanışmalara ve bu tur paylaşımlara teşekkur eder, hoşnut kalır, mutlu olur.
*Her iki tarafı da acıkcası alkışlar. Umarım bu sayın belediye başkanımız o gosterilen tepkilere aynı şekilde benim duşunduğum bicimde tepki gostermiştir.
*Birbirimize teşekkur etmeye burası dahil umarım devam ederiz. Ben buradan kendisine sesli olarak teşekkur ediyorum. O da bir şekilde bize teşekkur eder diye de umut ediyorum.
HAREM’DEN USKUDAR’A NOSTALJİK TRAMVAY GELİYOR
Mimar Sinan Meydanı’nı yeşil alanı en ust seviyede tutan bir tasarımla ele aldıklarını belirten İmamoğlu, İstanbulluları beton gorunumunden uzak bir meydan beklediğini kaydetti.
Uskudar’ın İstanbul icin de onemli buluşma noktalarından birisi haline geleceğini soyleyen İmamoğlu, şu ifadeleri kullandı:
*Uskudar’ın işgal edilmiş ya da bir şekilde vatandaşın kullanması gerekirken kişisel kullanımlar secimiyle kapatılmış birtakım alanlarını tekrar vatandaşlarımıza kazandırmak icin yoğun bir mucadele icerisindeyiz.
*Bir kısım Koruma Kurulu surecleri devam etse de hızlıca Salacak’ın duzenlenmesine de başlayacağız.
*Arkadaşlarım bu sonbaharda oraya bazı kurulu ilgilendiren hususlar olsa da onumuzun acık olduğu kısmından işimize başlayacağız.
*Salacak’tan gececek olan Harem’den Uskudar’a doğru insanlarımızı taşıyacak olan nostaljik tramvayımızı da hem tasarımını bitirdik hem de imalatına başladık.
VALİDEBAĞ’I TAKİP EDİYORUM
Mimar Sinan Meydanı’na gelen İstanbulluların Validebağ Korusu ile ilgili yukselen sesleri uzerine İmamoğlu, “Sureci ben de takip ediyorum. Arkadaşlarım da inceliyor. Gerektiğinde Uskudar Belediyesi’yle de bu anlamda irtibat kurarak sonucun olgun bir zemine bağlanmasını da orasıyla ilgili istiyorum” ifadelerini kullandı.
İmamoğlu'ndan 'teşekkur' gondermesi
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●3 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- İmamoğlu'ndan 'teşekkur' gondermesi
-
30-08-2022, 18:21:44