Şanlıurfa'nın Haliliye ilcesine bağlı Mevlana Halid Camii imamı Mehmet Şukru Dortbudak'ın cocuklarla ilgili skandal sozler sarf ettiği ortaya cıktı.
[h=3]"VUCUDUNUN HER ŞEYİNİ BELLİ EDEN BİR ŞEY GİYSİ OLABİLİR Mİ?"[/h]Sosyal medya hesaplarından sık sık kadınların ve cocukların yaşam tarzlarıyla ilgili vaazlarda bulunan imam Dortbudak bir videosunda, "Carşıya cıktığımda kız cocuğunu goruyorum, zavallı eğitilmemiş… Bacağında bir tayt, ince, ten rengi, başında da başortusu. 'Kızım yazık gunah değil mi? Niye ayağına bir pijama, bir etek giymedin?' dedim. 'İşte pijamam var.' dedi. Onu pijama zannediyor, onu ortu zannediyor. Butun vucudunun hatları, avret yerinin her tarafı ortada belliyken, daracık ve sımsıkı olan, ten renginde olan, vucudunun her şeyini belli eden bir şeyi Allah aşkına soyleyin giysi olabilir mi, ortunme olabilir mi?" ifadelerini kullandı.

[h=3]"BOYLE YAPARSAN PEDOFİLİ ARTAR"[/h]Dortbudak, başka bir acıklamasında ise cocuklara yonelik olarak şunları soyledi; "Bayram vesilesiyle goruyoruz sokaklarda, kız cocuklarına giydirdikleri elbiseler. Aman yarabbi. 'E cocuktur.' Cocuktur var mı? Cocuk kendinden alıştıracaksın. Cocuğun kolu, goğsu, her tarafı acık, atlet gibi elbiseler, mini etek bacak acık ondan sonra pedofili suctur.
Pedofili akımı sen korukluyorsun. Sen insanların gozune tahrik edici şeyler ortaya koyarsan, batının getirdiğinden giysiyi, edebi, ahlakı aileye koyarsan, coluk cocuğuna yaşatırsan tabii ki toplum bozulur, tabii ki pedofilik suclar da artar. Tavşana kac diyoruz, tazıya tut diyoruz. Once sucu, eylemi oluşturacak ortamları yok etmek lazım."
[h=3]MUHARREM İNCE TEPKİ GOSTERDİ[/h]Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, imamın skandal sozlerine şoyle tepki gosterdi:
"Bakın cok acık konuşuyorum! Ant olsun ki; Cumhurbaşkanı olduğum gun, 'Cocuğun kolu, goğsu, her tarafı acık. Ondan sonra pedofili suctur. Pedofiliyi sen korukluyorsun' diyen sapıkları, bu sapıkları millete imam diye yutturan sapık severleri gokyuzune hasret bırakacağım!"
[h=4]Şanlıurfa Guncel Haberler[/h]