28 Ağustos gunu saat 17.30 sıralarında Seyhan ilcesi Yenibey Mahallesi'nde bir cocuğun kacırıldığı ihbarı uzerine bolgede araştırma yapan Gasp Buro Amirliği ekipleri, sokakta şuphelendiği Abdulkadir Oğuz'a 'dur' ihtarında bulundu.
[h=3]14 YAŞINDAKİ COCUĞU REHİN ALDI[/h]Bu ihtara uymayıp kacan Oğuz, sokaktaki 3 katlı bir binanın catısına cıkıp, kapıyı kilitledi. Şupheli Oğuz, belindeki tabancayı cıkarıp, catı kısmında oturan S.A.'yı (14) rehin aldı.

[h=3]1 SAATTE İKNA EDİLDİ[/h]Ekiplerin telsizden takviye istemesi uzerine adrese, aralarında ozel harekat polislerinin de bulunduğu cok sayıda ekip sevk edildi. Polisin ikna etmeye calıştığı Oğuz, yaklaşık 1 saat suren cabanın ardından silahını bırakıp teslim oldu. Catıya cıkan ekipler, Oğuz'u gozaltına alıp, S.A.'yı kurtardı. İfadesine başvurulan S.A., "Ben catıda otururken bir anda gelip, kapıyı kilitledi. İnmemede izin vermedi. Sonrasında polis gelip, beni kurtardı" dedi.
[h=3]SABAH DA 5 YAŞINDAKİ COCUĞU KACIRMIŞ[/h]Emniyete goturulen şupheli Oğuz'un, aynı gun sabah saatlerinde 5 yaşındaki kız cocuğu K.U.'yu kacırdığı ortaya cıktı. Ailesinin şikayeti uzerine ekiplerin bolgede calışma başlattığı, Oğuz'u gorunce 'dur' ihtarında bulunduğu oğrenildi. Bu sırada Oğuz'un kactığı, yanındaki K.U.'nun da kurtarıldığı bildirildi. İfadesinde suclamaları reddeden Oğuz, "Kimseyi kacırmadım. Belimde silah olduğu icin polisten kactım" dedi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Oğuz, cıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3. Sayfa [h=4]Araştırma Seyhan Adana 3. Sayfa Haberler[/h]