İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, PKK/KCK'nın hedefleri doğrultusunda faaliyet yuruttuğu one surulen Din Alimleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ne (DİAYDER) İBB sosyal yardım kartlarını verdiği iddia edilen İstanbul Buyukşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Yavuz Saltık'a dava acıldı.

[h=3]PKK'LI TERORİSTLERE KART VERDİĞİ TESPİT EDİLDİ[/h]Savcılık tarafından hazırlanan iddianamede, yardım kartı verildiği tespit edilen şahıslardan ozellikle kırmızı kategoride yer alan PKK orgutunun Botan sorumlusu "Ozgur Gabar" kod adlı Fırat Şişman'ın babası Maruf Şişman ve PKK teror orgutunun Yunanistan Lavrion kampında bulunan PKK teror orgutu uyesi Davut Ozmen'in babası Abdulmelik Ozmen'e 3 adet teslim edildiğine yer verildi. Savcılık, Yavuz Saltık icin 10 yıla kadar hapis cezası talep etti.
[h=3]İDDİALARI REDDETTİ[/h]Hazırlanan iddianamede beyanına yer verilen İstanbul Buyukşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Yavuz Saltık, "Yargılamaya konu dosyadaki 150 TL'lik market yardım kartlarının soruşturma dosyasına ibraz ettiğim Sosyal Destek İstanbul Kart olup olmadığını ben bilmiyorum, oradaki iddiaların iceriğini benim bilmem mumkun değildir. Ben DİAYDER isimli bir derneğin varlığından haberdar değilim. Biz başkanlık olarak tum inanc grupları, hemşehri dernekleri, pandemide calışamayan meslek grupları ile yoğun goruşmeler yaptık ve insanların belediyenin ic mevzuatı cercevesinde başvuru yapmalarını sağlayarak uygun gorulenlere bu yardımlar yapıldı. Bu surecin devamı hakkında işgal ettiğim makamın yoğunluk ve konumu itibariyle bilmem mumkun değildir. Doğrudan herhangi bir kişi bu şahısları bana yonlendirmedi. Bu şahısların başkaca şahıslar tarafından birimimize yonlendirildiğine ilişkin bir bilgim yoktur. Bu şekilde inanc gruplarına hitaben gelen bircok oncu şahısla gorevim gereği goruştuğum ve mevzuat cercevesinde yardımcı olmaya calıştım" dedi.
[h=3]10 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ[/h]Savcılık tarafından hazırlanan iddianamede, 14. Ağır Ceza Mahkemesinde gorulen DİAYDER davasında tanık olarak dinlenilen İBB calışanları Nilufer Taşkın ve Yavuz Saltık hakkında sosyal yardım kartlarının dağıtılmasına yonelik kayıtlardaki tespitler sebebiyle mahkemenin suc duyurusunda bulunduğuna yer verildi. İddianamede, Yavuz Saltık icin 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası talep edildi. İddianamede kabul edilirken, davaya 1 Aralık'ta başlanacağı oğrenildi.
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3. Sayfa [h=4]İstanbul Buyukşehir Belediyesi Yavuz Saltık İstanbul PKK 3. Sayfa Guncel Haberler[/h]