AdSense Hangi Sayfada Reklamlarıma Tıklandı ?
Adsense reklamlarınızın hangi sayfalarınızda ne kadar goruntulendiği, ne kadar tıklandığı, tıklanma oranının ne olduğunu, ne kadar kazandırdığını, kısacası Adsense istatistiklerinizi sayfa bazlı gormek icin oncelike google analytics hesabınız ile adsense hesabınızı bağlamanız gerekli.
Bu bağlama işlemini ise şu şekilde yapabilirsiniz;
1- Google analytics hesabınıza giriş yapın. ( Aynı zamanda aynı tarayıcı ve kullanıcısında adsense hesabınıza da giriş yapılmış olsun )
2- Sol en alt koşede bulunan Yonetici (cark işareti) butonuna tıklayın.
3- Ardından karşınıza cıkan ekranda Mulk sekmesi altında buluanan Adsense Bağlantısı butonuna tıklayın.
4- Ve karşınıza cıkan ekrandan ise Yeni Adsense Bağlantısı butonuna tıklayın.
5- Daha sonra ise analtytics sizden bir adsense mulku secmenizi isteyecektir. Buradan adsense mukunuzu secin, icerik icin Adsense seceneğini işaretleyin ve Devam Et butonuna tıklayın.
6- Son olarak ise bağlantı yapılandırma seceneğinden bir gorunum secmeniz istenecek. Buradan bir gorunum secin.
( Eğer analytics’in sitenize atadığı varsayılan ismi değiştirmediyseniz, burada Tum Web Siteleri ismi yer alacaktır. Ya da sizin atadığınız isim yer alacaktır. ) ve Bağlantıyı Etkinleştir deyin. Son olarak ise Bitti butonuna tıklayarak işlemi tamamlayın.
Bağlama işlemini tamamladıktan sonra istatistiklerinizi gorebilmeniz icin en az 24 saat bekleyin. Sağlıklı ve gecerli istatistikler icin ise tavsiyem en az 7 gun bekleyin.
İstatistikleri ise şu şekilde gorebilirsiniz;
1- Google analytics hesabınıza giriş yaptıktan sonra Davranış >> Genel Bakış sekmesine gidin ve sayfayı aşağıya doğru kaydırın. Sayfanın sol alt kısmında Site İceriği sekmesi altında Adsense sekmesini goreceksinizdir. Adsense sekmesi altında bulunan Sayfa Linkine tıklayın.
2- Ardından hemen sağ kısımda bir istatistik bilgisi acılcaktır ancak daha detaylı gormek icin bu kısmın en altında yer alan Tam Raporu Goruntule butonuna tıklayın.
2- Acılan rapor sayfasında ise en alta inin ve Gosterilecek Satır Sayısı kısmını 5000 yapın. Bir de en ustte bulunan tarih aralığını ayarlamayı unutmayın.
3-Ve karşımıza istatistik sayfası detaylı bir şekilde acılacaktır.
Bu sayfandan neleri gorebiliriz;
#Sayfa: Sitenizde yer alan tum icerik/sayfa adresleri bu kısımda yer alır. Buna sayfalarınız yazılarınız kısaca her şey dahildir.
#Yayıncı Gosterim Sayısı: Reklamlarınızın sayfa bazlı kac kişiye gosterildiğini belirtir.
#Yayıncı Kapsamı: Bu ise reklam gosterim sayısı / gosterim sayısı oranıdır. Yani sayfanız kac gosterim aldı, bu gosterimlerin yuzde kacına reklam gosterildi.
#Yayıncı Para Kazandıran Sayfa Goruntulemeri: Bu kısım ise bu reklam gosterimlerinin kac tanesinin gercekten reklam gosterimi olarak sayıldığını gosterir. Bu aslında gercek yayımcı gosterim sayısını ifade etmektedir. Genelde bu rakam yayıncı gosterim sayısına cok yakındır.
#Yayıncı Gosterim Sayısı / Oturum: Burada ise ziyaretci başına gosterime sunulan reklam gosterim sayısı ifade edilir. Yani herhangi bir sayfanızı ziyaret eden birine kac adet reklam gosterimi yapıldı. ( Tabii bu ortalama rakamdır. )
#Yayıncı Goruntulenebilir Gosterim Yuzdesi: Bu kısım ise herhangi bir sayfanızda bulunan reklamların tamamının goruntulenme yuzdesini genel ortalama ile ifade eder.
#Yayıncı Tıklama Sayısı: Sayfa başına sectiğiniz tarih aralığında adsense reklamlarınıza kac tıklamanın olduğunu gosterir.
>> Mesela diyelim ki yayıncı gosterim sayınız 3633 ve yayıncı TO’nuz ise %0,06. Bu durumda işlem şu şekilde olacak: 3633*0,0006=2,17 bu da yuvarlanmış hali ile tek haneli rakamda 2 demektir. Yayıncı tıklanma sayısı bu şekilde hesaplanır.
#Yayıncı TO’su: Bu oran ise toplam Yayımcı Tıklama Sayısı’nın Yayımcı Gosterim Sayısına oranıdır. Yani bize Gosterim sayısının yuzde kacının tıklama olarak geri donuş sağladığını gosterir.
>> Mesela diyelim ki yayıncı gosterim sayınız 3633 ve yayıncı tıklama sayınız 2 bu durumda işlem şu şekilde olacak: 2/3633*100= 0,055 bu da 0,06’ya devreder. Bu %0,06 sayısı da yayıncı TO’su dur. Yayıncı TO’su bu şekilde hesaplanır.
#Yayıncı Geliri: Sayfanızdan sectiğiniz zaman aralığında elde ettiğiniz gelir tam olarak burda yazar. Bu gelirin yanında yer alan yuzdeli rakam ise, gelir rakamının sitenizin toplam gelirinin sectiğiniz zaman aralığında yuzde kacını oluşturduğunu ifade eder.
#Yayıncı Geliri / 1000 Oturum: Burada ise 1000 oturum başına ne kadar gelir elde ettiğiniz yer alır. Bu gercek geliri yansıtmaz. Gercek gelir rakamı yayıncı geliri kısmında yazan rakamdır. 1000 oturum sadece bir olcum birimi olarak kullanılır.
>> Mesela diyelim ki yayıncı gosterim sayınız 3633. Yayıncı geliri bu yazınız icin 0,35 dolar, Yayımcı Gosterim Sayısı / Oturum oranınız ise 1,06. Bu durumda işlem şu şekilde olacak: 3633 / 1,06 = 3427,35 (Gosterim sayısına ulaştık) Bu sayısı ise 1000’lik oturumdan 3427,35/1000 = 3,42 adet yapar.
Daha sonrasında ise yayıncı gelirini 1000’lik outurum sayısına bolersek 0,35 dolar / 3,42 = 0,10 dolar yapar. Bu da bize Yayıncı Geliri / 1000 Oturum rakamını verir.
#Yayıncı eBGBM’si: Bu da bin gosterim başına maliyeti gosterir. Buradaki rakam oturum uzerinden değil de gosterim uzerimden hesaplanır. Yine bu gercek geliri yansıtmaz. Gercek gelir rakamı yayıncı geliri kısmında yazan rakamdır. 1000 gosterim sadece bir olcum birimi olarak kullanılır.
>> Mesela diyelim ki yayıncı gosterim sayınız 3633. Yayıncı geliri bu yazınız icin 0,35 dolar. Bu durumda işlem şu şekilde olacak: 3633 gosterim sayısı 1000’lik gosterimden 3427,35/1000 = 3,63 adet yapar. Daha sonrasında ise yayıncı gelirini 1000’lik gosterim sayısına bolersek 0,35 dolar / 3,63 = 0,09 dolar yapar. Bu da bize eBGBM’yi verir.
Not: Tum bu ustte sıraladığım seceneklerin uzerlerine tıklayarak azdan coğa / coktan aza sıralama yaptırabilirsiniz.
Google Adsense Reklam Tıklanan Sayfaları Goruntuleme
Google Adsense0 Mesaj
●20 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Arama Motorları ve Optimizasyonları
- Google Adsense
- Google Adsense Reklam Tıklanan Sayfaları Goruntuleme
-
30-08-2022, 16:20:53