Orumcek'in en tehlikeli duşmanı hic kuşkusuz Venom'dur. Şimdi bu karakterin nasıl doğduğuna bir bakalım:

Orumcek Adam ayda yapılan ve Marvel Comics'in tum super kahramanlarının super guclu duşmanlarıyla yaptıkları Gizli Savaşlar denilen cok buyuk bir savaşa katılır. Bu savaşın sonunda Orumcek'e odul olarak uzaylı siyah bir kostum verilir. Kostum Peter'ın iradesiyle hareket etmektedir. İstenilen kıyafetin şeklini alabilir, istenildiği zaman kendiliğinden uzerinden cıkartabilir. Bu kostum aynı zamanda Orumcek Adam'ın guclerini de biraz daha arttırmakta ve Orumcek'in bileklerine taktığı ağ-atıcılarına ihtiyac duymadan kostumun organik olarak ağ fırlatabilmesini sağlamaktadır. Kostumun sadece iki zaafı vardır: Yuksek titreşimli ses dalgaları ve ateş. Peter bu kostumu oldukca beğenmişti. Fakat Fantastik Dortlu'den Reed Richards'ın sayesinde kostumun aslında uzaylı bir simbiot olduğunu ve onu giyenlerin vucudu ile beslendiğini oğrenir. Zamanla Peter'ın vucudundan hic cıkmak istemeyecek ve kostum ona hukmetmeye başlayacaktır. Peter Richards'ın yardımıyla kostumu cıkartmayı başarır ve kostum Richards'ın onun uzerinde inceleme yapabilmesi icin Fantastik Dortlu'nun karargahında guvenli bir şekilde tutulur. Fakat kostum oradan kacmayı başarır ve tekrar Peter ile birleşmeye calışır. Peter bu kez simbiotun zaaflarından biri olan yuksek ses dalgalarını kullanarak onu uzerinden cıkarmayı başarır ve bunun sonucunda simbiotun olduğunu sanır. Fakat simbiot olmemiştir ve kendisini reddeden Peter'a buyuk bir kin beslemektedir.

[CENTER]
Eddie Brock ise bir gazetecidir. Gunun birinde Orumcek Adam farkında olmadan Brock'un yazdığı bir haberin doğru olmadığını kanıtlar. Bunun uzerine Brock işten atılır. İşini kaybeden Brock surekli etkilemeye calıştığı babasının gozunden duşer ve kısa sure sonra da karısı onu terk eder. Eddie'nin yaşamı alt ust olmuştur ve bunun tek sorumlusu olarak Orumcek Adam'ı gormektedir. Kader onu Orumcek Adam'dan aynı oranda nefret eden uzaylı simbiotla karşılaştırır. Simbiot Eddie'de Orumcek'e karşı olan nefreti fark edince onunla birleşir ve Orumcek Adam'ın en buyuk kabusu olan Venom doğar.

Venom fiziksel olarak Orumcek Adam'dan daha gucludur fakat diğer yetenekleri Orumcek ile aynıdır. Sadece orumcek hisleri yoktur fakat Venom'un uzaylı simbiot yapısı yuzunden Orumcek Adam'ın da onu tehlikelere karşı uyaran orumcek hisleri hicbir işe yaramamaktadır cunku simbiot bu hisleri bloke etmektedir.

Simbiot Eddie'ye Orumcek'in Peter Parker olduğunu soylemiştir. Fakat Venom olarak Peter'ın ailesini tehdit etmezler cunku Venom'un garip bir ahlak anlayışı vardır. Venom masumlara asla zarar vermek istemez ve aslında Orumcek Adam'ı masumlara karşı bir tehdit olarak gorur. Venom sadece birisi Orumcek ile kendi arasına girmeye kalkışırsa oldurur. Peter'ın gizli kimliğini herkese acıklayarak onun ailesinin hayatını tehlikeye atmaz istemez. Orumcek Adam'a son darbeyi kendisi indirmek istemektedir ve bu zevki başkasına bırakmayı kesinlikle istemez.

Orumcek Adam Venom karşısında cok etkisiz kalır ve onunla başa cıkamaz. En dehşet verici rakibi ile karşılaşmıştır. İkisi savaşırken parmaklarıyla dokunduğu şeyleri oldurebilen Styx adlı bir adamın Venom'a dokunması ile simbiot oldu sanılır ve Eddie yakalanıp hapse atılır. Eddie Cletus Kasady adlı psikopat bir katil ile aynı hucrede kalmaktadır. Simbiot gelip Eddie'yi kurtarır fakat hucreden cıkarlarken ardında başka bir simbiot bırakmıştır. Sonunda ufak ve ıssız bir adada savaşırlar ve Orumcek ancak Venom'u kendisinin olduğu şeklinde kandırıp adadan kacarak durdurmayı başarır. Eddie de insanlardan uzak olan o adada yaşamaya başlar.

Orumcek icin Venom tehlikesi bitmez. New York'ta seri cinayetler işlemeye başlayan bir katil ortaya cıkar. Orumcek bu kişinin Kasady olduğunu anlar. Kasady Brock'u kurtaran simbiotun ardından bıkartığı başka bir simbiot ile birleşmiş ve Carnage'a donuşmuştur. Carnage'ın gucleri de Venom'a benzer fakat Venom'dan da daha gucludur ve simbiot kesici parcalar fırlatabilmektedir. Orumcek onu durdurabilmek icin tek careyi Venom'dan yardım istemekte bulur. Masumların hayatına buyuk onem veren Venom Orumcek ile bir sure birlikte calışmayı kabul eder ve zorlu bir uğraştan sonra Carnage'ı durdururlar. Fakat birlikte calışmaları Venom'un Orumcek'e karşı olan nefretini unutmasına neden değildir. Venom Orumcek ile başka bir mucadelelerinde Orumcek'in kendisinin eski karısını kurtardığına şahit olur. Ardından Orumcek'in de masumların hayatına onem verdiğini farkederek kendi aralarında ateşkes yaparlar. Orumcek ile birkac kere daha birlikte calıştıkları olur fakat bu işbirliği hicbir zaman ikisinin de hoşuna gitmemiştir.

Brock kısa bir sure kendini uzaylı kostumden kurtarmayı başardı fakat kostum onun izini tekrar buldu ve yeniden onunla birleşerek Venom oldular.

Kaynak: msxlabs.org