Fantastik Dortlu (Ozgun adı: The Fantastic Four, kısaca: FF) , Marvel Comics tarafından yayımlanan bir hayalî karakterler topluluğudur. Yaratıcıları Stan Lee ve Jack Kirby'dir. İlk Fantastik Dortlu cizgi romanı 1961 yılının kasım ayında yayımlanmıştır. Turkiye'de ise 1 Nisan 1988 yılında Alfa yayınları tarafından orijinal 190'nıncı sayıdan itibaren Fantastik Dortlu adıyla yayınlanmaya başlanmıştır.
Konusu
Reed Richards Amerika Birleşik Devletlerinde yaşayan bir bilim adamıdır. Uzayla ilgili bir cok araştırma yapan Reed Richards'ın en buyuk yardımcıları karısı Susan Richards ve onun erkek kardeşi Johnny Storm ve arkadaşı Ben Grimm'dir. Uzaya gonderilecek uzay gemisi uzerinde calışan Reed Richards ve Sue Richards, Johnny Storm ve Ben Grimm normal ucuş gununden bir gun once gizlice uzay gemisini ucuşa hazırlayıp ucururlar. Uzay gemisi normal bir şekilde kalkar. Uzayda yol alırken birdenbire kozmik radyasyon ışınlarına maruz kalırlar.Bu ışınlar hepsinin uzerinde değişkliklere yol acar.
Hepsi kozmik radyasyon ışınlarından dolayı bayılırlar. Geminin Ko-pilotu uzay gemisini normal bir şekilde dunyaya indirir.Kozmik ışınlar yuzunden Reed Richards'ın her yeri uzamaya başlar.Sue Richards ise gorunmez kadın olur. Johnny Storm ise Alev adama donuşur.Ben Grimm ise Taş Adam'a donuşur. Fantastik Dortlu bir takımdır. Her zaman birlikte hareket ederler ve olayların ustesinden gelirler. Zaman zaman Dişi Hulk ve Medusada onlara katılır.
Fantastik Dortlu Temel Uyeleri
* Bay Fantastik (Mr. Fantastik): Asıl adı Reed Richards'dir. Ozel gucu her tarafının uzayabilmesidir.Bunun dışında zeki ve baş bilim adamı olduğu icin Bay Fantastik olarak anılır.
* Gorunmez Kadın (İnvisible Woman): Asıl adı Susan Storm'dor. Gorunmez olabilmektedir.Bunun yanında manyetik bir savunma da yapabilmektedir.
* Alev Adam / Meşale Aadam / İnsan Feneri (Human Torch): Asıl adı Johnny Storm'dur.Alevi kontrol edebilir ve ucabilir.Alevden bir super nova yaratabilir.
* Şey (The Thing): Asıl adı Ben Grimm'dir.Kozmik radyasyon sonucu vucudu kaya ile kaplanır.Muhteşem bir super-insan kuvvetine sahiptir.
Kaynak: Wikipedia
Fantastik Dortlu
Çizgi Roman Tanıtımları0 Mesaj
●21 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Çizgi Roman Forumları
- Çizgi Roman Tanıtımları
- Fantastik Dortlu
-
29-08-2022, 03:53:35