Banyodan Cıktıktan sonra bir turlu şekil almayan şaclaramı sahipsiniz?
İşte Bazı Oneriler..

Şac elektiriklenmesine karşı Ne yapabilirim?

Oncelikle Plastik tarak kullanmamalısınız.
Saclarınızı Tararken elinize biraz şac kremi sıkıp tarağa surerseniz şaclarınızı
o tarakla taradığınızda elektiriklenme ortadan kalkar.

Şacınızı Banyodan sonra duzleştirici veya maşa v.b olmadan şekle sokmak mı istiyorsunuz Buyrun..

Uzun bir şaca Sahipseniz ıslak şacınızı tarayıp tepeden bir topuz yaparsanız kuruduğunda guzel şekil alacağına eminim ama katlı şaca sahipseniz ki ben bu sorunu hep yaşıyorum yukardan toplatığınıda en ustekki katların ucları yukarı kalkar
bu yuzden şaclarınızı tarayıp guzelce ikiye bolmelisiniz. ikisinide omuzunuzun onune atıp iki kuyruk şeklinde kafa bitiminizden toplayın uste kalan kısa katları tel toka ile duzeltin. şacın uclarını dolayarak yeni bir toka takın ( her iki tarafada) ve kurumasını bekleyin acınca harika oluyorlar.
bu arada asitli iceceklerin (cola v.s) demir kutularını biriktirin Kafanıza bugidi yerine onları sarıp buyuk tokalarla tutturun Harika dalgalar oluyor..

Şacımda cok kırık var ne yapmalıyım ?

Kuafore kırıkları aldırmak icin gittiğimizde yarı şacımızı orada bırakıp doneriz kuaforlermi cok kesiyor bilmiyorum ama bu yuzden kırıklarımı aldırmak istemiyorum.
Size tavsiyem Saclarınızı tarayın Biraz ıslatıp MAKASLA uclarından azcık katlarınıza uygun kesin sakın JİLET gibi şacı hırpalıyacak şeyler kullanmayın pişman olursunuz cunku daha cok kırık olur.
Makasla haftada yada ayda kestikce şacınız daha hızlı uzuyor..
Başka bir cozum ise şac bakımı yaptırmak

Şac duzleştirmek
Şacınız aşırı kıvırcık bonus kıvamındaysa size onerim
kalıcı duzleştirmek 1 aylık veya 3 aylık olarak yaptırabilirsiniz.
şaca surulen bir ilac sayesinde 3 ay suyla bile bozulmuyor.
3 ay boyu dumduz kalıyor 4-5-6. aylarda hafif dalgalı oluyor yani duz şac kullananmak isteyen kıvırcık arkadaşlarıma en buyuk onerim ozellikle her gun kullanıyorsa..
Kalıcı duzleştirme Ortalama 8 aylık duzleştiricinin yaktığı elektirik parasından daha az geliyor bilginize.

Fazla Yağlanan Şaclar
Yağlanıyor yıkıyorsunuz Yağlanıyor yıkıyorsunuz..
bi kesin artık ne kadar yıkarsanız okadar yaglanıyor cunku..
şacınızı bir hafta hic yıkamayın sonra yıkadığınıza yağlanma suresinin artacağını goreceksiniz ve yağlanmayı onleyen bir şey daha domates şacları cok guzel yapıyor ama iyi calkalayın

Şac Uzatmasına en cok yardımcı olan şeyler..
Yağmur ve deniz suyu.
Şac Yağı ( az Yıkanan şaclar daha cabuk uzar)
Tavuk Kemik İliğini Kaynatıp şacı o suyla yıkadığınzda uzamaya başladığına sahit olacaksınız..

Yıpranmış şaclara gecici cozumler.
Mayonezle Yıkamak parlak ve harika gosterir.
otlu ve doğal Şampuan Kullanmak
Sacı kil'le yıkamak.

renk Değiştirmek
papatya suyu şacı turunculaştırır.
Oksijenli Su turuncuya Yakın bir renge cevirir
Ilhamur (kaynatılmış su) Sacın kendi rengini bir ton acar.
Caviz Yağı şacın kendi rengini koyulaştırır.
hint kınası Siyah/turuncu siyahı şacı siyah yapar turuncusu turuncu nadir olarak başka renkleri mevcuttur.
Gecici isteyenler İcin renkli şac spreylerini oneririm
Yıkayınca Cıkar Şaca zararı yoktur

Coğunu denedim.. İşe yarıyorlar Sormak istediğiniz bir şey varsa cekinmeyin :F cevap veririimm hemen