Guzel paylaşımlarıyla renk katan
kitapsever
icin.
Hıfzı Topuz 1923?te İstanbul?da doğdu. 1942?de Galatasaray Lisesini, 1948?de İstanbul Hukuk Fakultesini bitirdi. Once Strasbourg?da Uluslararası Gazetecilik Eğitim Merkezi?nden «yuksek oğretim diploması» aldı (1959), sonra da Strasbourg Hukuk Fakultesinde «Turk basınında dış haberler» konulu bir tez savunarak doktora yaptı (1960). / Gazeteciliğe 1947 sonlarında Akşam?da başladı. Muhabirlik, istihbarat şefliği, sekreterlik, roportaj yazarlığı, dış politika yazarlığı yaptı. 1955?te yazı işleri muduru oldu. 1958?den sonra Vatan, Oncu ve Milllyet?te yazı ve roportajlar yazdı. 1962?den beri Cumhuriyet?te inceleme yazıları ve roportaj dizileri yazmaktadır. İstanbul Gazeteciler Sendikasının kurucuları arasındadır. 1953-58 yıllarında Sendikanın yonetim kurulunda bulunmuş, genel sekreterlik ve başkanlık yapmıştır. / Hıfzı Topuz 1959? dan beri Paris?te UNESCO merkezinde «basının ve haber ajanslarının gelişmesi ve gazetecilik eğitimi» programlarını yonetmektedir. 1960?tan sonra Hindistan, Filipinler, Uganda, Senegal ve Mali?de basın seminerleri duzenlemiştir. 1971?de Kara Afrika?da az okur yazar koylu kitleleri icin bir basın tasarısı hazırlamış ve bunları uygulamaya koymuştur. / Kitapları : Information internationale dans la presse turque (Turk basınında dış haberler) Paris, 1960. - Kongo?da kurtuluş savaşı, İstanbul, 1965. - Turkce- Fransızca-Turkce (İngilizce karşılıklı) basın sozluğu, İstanbul, 1968. - Kara Afrika, İstanbul 1971. - La caricature et la société (karikatur ve toplum) (basılmakta).
8.85 Mb
272 Sayfa
Gercek Yayınevi, 1. Baskı 1973
Bu kitap ilk kez forumumuzda paylaşılmaktadır.