Windows 10'un yeni guncellemesinde "Microsoft Tolga" Text-To-Speech sesi mevcut. Bu sesi daha once denediğim IOS'ta bulunan Yelda ve Cem seslerine gore cok daha başarılı buldum. Denediğim acık kaynaklı espeak Turkce sesi ise bunlarla kıyas kabul edilemeyecek kadar daha mekanikti.
Microsoft Tolga'nın sesinden faydalanabilmek icin, epub dosyalarını Windows 10'da bulunan Microsoft Edge ile acın (sağ tıkla, birlikte ac) ve menudeki sesli oku kısmını tıklayın. Kitapta ne kadar az OCR hatası varsa, okuma o kadar iyi olacaktır. Menude sesli oku yoksa, Windows'u guncellemeniz gerekebilir.
Bunları yapamayacak arkadaşlar icin, isteğin de bulunması halinde, bazı kitapları Tolga'nın sesiyle okutup buraya yukleyebilirim. Ornek olması icin Orhan Kemal - Sarhoşlar kitabının yaklaşık yarısının okunmuş hali burada. 23.4 MB'lık 2 saat 6 dakikalık dosyayı buraya ekliyorum. Normal bir sesli kitabın kalitesine yaklaşamaz ama hic yoktan iyidir diye duşunuyorum.
Linki tıklayarak, hem dinleyebilir, hem de indirebilirsiniz.
Geri bildirimleri almak icin sabırsızlanıyorum, konu tabii ki uygun bulunmazsa silinebilir. Diğer konularım gibi, buradaki transfer.sh linkleri de bir sure sonra olecektir.
Teşekkurler.
Sesli Kitaplar (TTS-makine sesle seslendirilmiş)
Sesli Kitaplar0 Mesaj
●24 Görüntüleme
- ReadBull.net
- E-Kitap Forumları
- Sesli Kitaplar
- Sesli Kitaplar (TTS-makine sesle seslendirilmiş)