bu konu Tulin Şahin'in sac bakım sırlarına yer vermektedir.

Fiziği kadar guzelliği ile de cok beğenilen Tulin Şahin, "Guzel Olma Teknikleri" adını verdiği kitabında bircok cilt ve sac bakımla ilgili puf noktaları ile birlikte sırları paylaşıyor.

Sizler icin kitabında yer alan sac bakım sırlarını paylaşıyoruz. İşinize yarayacak bircok sac bakımla ilgili puf noktaları sizlerle...

Tulin Şahin’in guzellik işinde ne kadar başarılı olduğunu hepimiz biliyoruz, hatta kitapları bile var. Bizim elimizde de “Guzel olma teknikleri” adlı kitabı var ve bu kitaptan en cok merak edilen konu, saclarla ilgili bolumu sizinle paylaşacağız. Gelin devamını Tulin Şahin’den okuyalım;

“Ve işte hakkımda en merak edilen şeye geldi sıra: saclarım! Saclarımı nasıl şekillendiriyorum? Hangi malzemeleri ve şekillendiricileri kullanıyorum? Hepinizin sıkca sorduğu bu soruların cevaplarını sizin icin burada yanıtlıyorum.”

Kıvırcık saclarım
Oncelikle saclarımın doğal hali kıvırcık. Kıvır kıvır ve kocaman, buklelerimi daha da belirgin hale getirmek istediğimde kopuk ya da jel kullanıyorum.

• Urunu surmeden once ıslak saclarımı kare acma fırcası ile iyice fırcalıyorum.
• Dumduz taradığım saclarıma sectiğim urunu suruyorum.
• Bir tarak ile saclarımı tekrar tarıyorum. Bunun nedeni urunun sacın belli yerlerinde birikmesini engellemek.
• Taradıktan sonra ellerim ile saclarımı avucluyorum ve dalgaları ortaya cıkarıyorum.
• Dışarıya cıkacaksam, bir vigo ile kurutuyorum cıkmayacaksam doğal haline bırakıyorum, oyle kuruyor.
• Saclarımın kıvırcık halini tercih ettiğimde uzerinde, ‘kıvırcık saclara ozel’ yazan şampuanları tercih ediyorum.

İri dalgalı saclarım
• İri dalgalı bir model tercih ettiğimde onceliğim yapılı durmaması oluyor.
• Yıkanmış saclarıma oncelikle, ısıdan koruyucu urun suruyorum.
• Kafamı one atarak iyice kurutuyorum.
• Orta buyuklukteki bir fırca ile saclarıma iri dalgalar veriyorum.
• Wax, serum veya gloss, o gun canım hangi urunu surmek istiyorsa onu surup saclarımı iyice karıştırıyorum. İri dalgalı bir fon cekildiğinde siz de kafanızı one atın ve saclarınıza şekillendirici urunu avuclayarak surun.
• Dalgalı fon cekildiği zaman, urunu saclarınızı duzelterek veya cekerek surmeyin yoksa hacmini ve şeklini kaybedersiniz.
• Ayrıca bu sac modelini tercih ettiğim zaman saclarımın hacmini koruyacak şampuanlar tercih ediyorum. Siz de volumlu saclar istediğinizde uzerinde, ‘hacim’, ‘volum’ gibi kelimeler yazan şampuanları tercih edin.

Bazı gunler o kocaman saclarım beni yoruyor! İşte o zaman canım hemen dumduz fon istiyor. Puruzsuz jilet gibi kaygan dumduz fonlu saclar istediğimde ne yapıyorum?

• Saclarımı oncellikle bol nem veren şampuan ile yıkıyorum. Aynı şekilde cok yoğun olan bir krem veya bakım suruyorum. Cunku saclarımız cok kuru ise, duz fon guzel, sağlıklı ve ışıl ışıl durmaz. Siz de benim gibi kuru saclara sahipseniz, duz fon cektirmek istediğinizde saclarınıza yoğun bir nem kuru yapın.
• Islak saclarıma duz ve puruzsuz bir gorunum verecek, bir urun suruyorum. Bu tip bir urun fonun daha başarılı ve kalıcı olmasını sağlar. Bu urunun uzerine yine ısıdan koruyacak bir urun surdukten sonra fon işlemi başlıyor.
• Duz fon cektireceğim zaman saclarımı fonden once hafif kurutuyorum, iri dalgalıdaki gibi tamamen değil. Duz saclar istediğimde fonum en buyuk boy, metal uclu fırca ile cekiliyor. Cunku metal fırca sacların daha parlak gorunmesini sağlıyor. Bazı gunler sac duzleştirici kullandığım da oluyor. Evde, seyahatlerimde mutlaka kendi sac duzleştiricim vardır, inanılmaz pratik!
• Fonum bittikten sonra sacımın geneline parlatıcı bir urun suruyorum. Bu bir gloss veya serum olabilir.

Oneri: Zaten saclarım hacimli değil, duz fon cektirince iyice yapışıyor diyorsanız işte size sırrı: Sac diplerinize kopuk sıkın. Fonun ardından diplerinize krepe attırıp, krepelerin uzerine sac spreyi sıktırın ve hemen fon ile spreyi kurutun. Tum bunlar diplerinize uzun sure hacim verecek işlemlerdir.

Uzunlu / kısalı kÂkullu saclarım
Saclarımda radikal değişiklikler yapmıyorum biliyorsunuz ama ufak bir değişiklik yapmak istediğimde uzunlu-kısalı kÂkullu bir model tercih ediyorum. KÂkullerim, istediğim tarafa atarak kullanabileceğim şekilde kesiliyor.