Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle;Ülkemizin yerli enerji üretiminde en önemli kaynak su kaynaklarıdır. Sudan elektrik üretimi, çevre kirliliğine yol açmayan, su miktarını azaltmayan özelliğiyle öne çıkmaktadır. Hükümete geldiğimizde hidroelektrik yatırımları seferberliği başlattık.

Su yenilenebilir bir kaynaktır. Türkiye gibi kaynakları sınırlı bir ülke için sudan elektrik üretimi sayesinde yurt içinde kalan paranın kalkınma planlarında kullanılması önemlidir. Kamunun bu yatırımlarla görevli kuruluşu yanında özel sektörü de hidroelektrik santralleri inşasına yönelttik. Yüksek kapasiteli hidroelektrik santrallerini ülkemize kazandırdık.Yusufeli Barajı da bitme aşamasına gelmiştir. Hidroelelektrik potansiyelimizi daha hızlı harekete geçirmek için tarihi bir adım attık. Hidroelektrik üretim kapasitemizi 2 buçuk kat arttırarak 110 milyar kilovatsaate çıkardık.

Her 3 lambadan 1'inin elektriği su kaynaklarımızdan gelmektedir.Bugün 34 yeni tesis daha kazandırıyoruz. Yatırım bedeli 16 milyar bedeli bulan bu santraller ülkemize yıllık 2.7 milyar lira ekonomik fayda sağlayacaktır. Son 20 yılda ülkemize bugün açılışımızı yapacaklarımızla birlikte 605 yeni hidroelektrik santral kazandırmış olmanın gururunu duyuyoruz. Bizden önce bu sayının sadece 125 olduğunu da hatırlatmak durumundayım. Şimdi toplam baraj sayımız 930'u bulmuştur.

Su medeniyettir, suyunuz varsa medenisiniz. Denizin altından borularla suyu KKTC'ye de biz götürdük.

Ülkemizin en büyük kalkınma projesi GAP'ı hızlandırdık. Silvan projesini de süratle tamamlayacağız.

Ülkemizi 20 yılda asırlık eser ve hizmetlere kavuştururken aklımızda ve gönlümüzde hep daha büyük hedefler vardır. Şimdi sıra asıl hedeflerimizde. Yani 2053 vizyonumuzu hayata geçirmekte.

Bundan 11 yıl önce milletimizle 2023 hedeflerini paylaştığımızda birileri bize saldırmıştı. Yine benzer tavırlarla karşılaşıyoruz. Türkiye'nin elde ettiği her kazanımını değersizleştirmeye çalışanları üzüntüyle takip ediyorum. Kendi ülkesinin felaketinden medet bulacak sefir bir güruh var mıdır bilmiyorum.

18 Mart Çanakkale Köprüsü... Başlarken bizimle dalgalarını geçtiler. 'Bu olur mu?'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan SİHA mesajı: Dün Putin ile bunları konuştukErdoğan'dan sosyal konut müjdesi! Bu proje kiraları düşürecek