• 29-07-2022, 01:08:52
    Bob Morane _ Korku Komandosu / Commando Epouvante (Terror Commando) (Tintin, 1980; rep. Lom. No. 10, 1981)

https://forumla.net/

Black Bishop'un cevirip,Esattr ustadımızın balonladığı bu Bob Morane seruvenini yeniden duzenledim. Kenar duzeltmeleri, gereken yerlerde kenar eklemeleri,renk, kontras, boyut ayarlaması ve ayrı link olarak 16 sayfalık ek tanıtım ekledim. Tanıtım sayfalarında Batuhan Canturk'un yazısından yararlandım. Her uc ustada cok teşekkur ederim.

Bob Morane
    Fransız bilimkurgu edebiyatının epey tanınan bir roman kahramanı olan Bob Morane 1959 yılında yayınlanan cizgiroman versiyonuyla dokuzuncu sanata da adım atmıştır. Bu ilk macerayı seriye sonradan birkac macera daha cizecek olan Dino Attanasio resimlemiş yazar Henri Vernes de senaryolaştırmıştır. 1962 yılında Attanasio'nun yerini genc cizer Gerald Forton almıştır. Forton diziyi hem haftalık bir kadın dergisine hazırlarken hem de 1965'den itibaren unlu Pilote dergisi icin cizmeye başlamıştır. Daha sonra Bob Morane'ı cizme sırası bir başka genc ressam Coria'ya gelmiştir. Coria başlığı 1980 yılında asistanı William Vance'a devrettiğinde Bob Morane Tintin dergisi de dahil olmak uzere bircok yerde coktan yayınlanma başarısı gostermiştir. 1980'lerden sonra ise 20. yayın yılını aşmış olan Bob Morane o eski popularitesinden oldukca uzaklaşmıştır.

Bu cizgiroman serisi kumandan Bob Morane ve İskocyalı arkadaşı Bill Ballantine'in maceralarını konu almaktadır. İki arkadaşın başlıca amacı amansız ve yeri doldurulamaz duşmanları Mosyo Ming ile muttefiği Sarı Golge'yi yakalamak ve adaleti yerine getirmektir. Bu eski roman kahramanı sonradan uyarlandığı cizgiroman serisini bir yana bırakırsak adına yazılan şarkılardan tutun da televizyon dizilerine ve cok sayıda fan kulube değin uzanan bir yoldan gecmiştir. Zaten bu sayede oldukca uzun bir sure populeritesini yitirmeden korumayı başarmıştır. Marabout yayınları tarafından değişik dergilerde yayınlanan tum seruvenleri ozel bir koleksiyon olarak tekrar basılmıştır.
    Turk cizgiroman okuru Bob Morane'ı 1971'de 'Kara Şovalye Harekatı' adlı oykusuyle Amator adlı dergide tanımıştır. Milliyet Cocuk'da ve 1973 yılında Bob Moran adı altında ve 1983'de de bu kez orijinal başlığıyla yayınlanan birkac macerasının cıkmasıyla beraber bu tanınmışlığın oranı biraz daha artmıştır. Bob Morane ayrıca 1970'li yılların sonunda Yaman Cocuk dergisinde Bob Moran adı altında basılan maceralarıyla Turk okuyucusuna ulaşmıştır. 1992 yılı sonunda Milliyet Gazetesinin Galaksi adlı ilavesinde yine Bob Moran adı altında ve 1990'larda da İnkılÂp Yayınevi'nin cıkardığı iki kitapla son kez gozukmuştur.

Bob Morane Korku Komandosu 27Mb CBR:
    Gizli İçerik:
    Gizli içeriği görmek için mesaj yazmalısınız.

Bob Morane Hakkında Bilgiler 5Mb CBR:
    Gizli İçerik:
    Gizli içeriği görmek için mesaj yazmalısınız.