1. Colin Stetson – The Righteous Wrath of an Honorable Man
“Bu LP’i (New History Warfare Vol 2 - Judges) seviyorum. Her şey tamamen akıcı ve değişken ama aynı zamanda da saf ve doğaustu Mantra gucunden ibaret.”
2. Terry Riley: In C
“Bariz bir secim, ama orijinal minimalist. Eğlenceli bir bilgi; metronom misali duyulan 16. piyano notası, Steve Reich’in fikriydi.”
3. Plastikman – Cor Ten
“Sushi ustası (attığı bir Tweet’e ithafen) olmadan once, Richie Hawtin birkac klasik trance album yayınladı. “Consumned” isimli albumu ilk duyduğumda cıldırmıştım ve iyi anlamda da değil, ama dikkatle yaklaşmanızın yanı sıra muhteşem bir LP.”
4. Craig Leon – Donkeys Bearing Cups
“Her bir Craig Leon parcasında ufak bir gecikme vardır. Ama kimin umrunda; stoner sound’unu bulmuşsanız, neden onu kullanmayasınız ki?”
5. Mogwai – Mogwai Fear Satan (Surgeon remix)
“Hicbir şey değişmez VE her şey değişir. Bu videoyu sesini kapatıp izlerken, şarkıyı dinleyin.”
6. Harmonia – Watussi
“Fazla durağan / durağan olmayan muzik. Bu şarkı, bende dans etme isteği yaratıyor. Dans, katılım gibidir; muzik ile uğraşanlar, sabit dinleyicilere kıyasla norolojik acıdan daha guclulerdir.”
7. Steve Reich – Music for 18 musicians
“Şarkının, beynin alfa frekans dalgalarıyla ortuşen tempo ve ritmi, dinleyicide yatıştırıcı bir etki bırakıyor ya da ne kadar sert (ya da yumuşak bir bicimde) dinlediğinize bağlı olarak bilinc durumlarında değişikliğe neden olabilecek beynin tum senkronizasyonunu olabildiğince yukseltiyor.”
8. Yacouba Konate plays Baniden
“Buraya koymak istediğim parca Youtube’ta yok ama buraya koyduğum aynı enstruman. Tam bir saat boyunca calacak şekilde ayarlayın ve kendinizi iyi bir insan gibi hissedeceğinize şahit olun.
9. La Monte Young – Raga for Ravi
“Bu şarkıyı bu kadar cok sevmem aslında bir hippie olduğumun farkına varmamı sağladı. Gercek durum: Hipnotize edici olması gereken şeylerin bunu sağlaması cok kolay cunku size gore onlar meta-hipnotik. Umarım bunu biliyor olmak aranızda hippie olmayanların burnunuzdaki nag champa (tutsu) kokusunu aşmasına yardımcı olur.”
10. The Black Dog – The End of Time
“Genclik yıllarımın soundtrack’i. Kulup muziğinin bu olduğunu hayal ederdim. Hayal kırıklığına uğradım. Bana soracak olursanız, bu cocuklar AFX seviyesinde değerlendirilmeyi hak ediyor; yoğun ve mistik drug-dub sound’ları geleceğe yonelik.”
babylon
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Müzik
- PDU ® l James Holden’ın Secimi: En iyi 10 Trance Parca