Elia Kazan isimli Turkiye dogumlu Rum-Amerikan yonetmen ve yazarin 1998 basim tarihli anilari.
850 Sayfalik buyuk boy kitapdan scanlanip ePub a donusturuldu.
(Amerikada Hardcover denen buyukce kitaplardan da daha buyuk boy)
Yazarin babasi Kayserili, annesi Istanbullu. Babasi Agabeyinin ardindan gencken Amerikaya gelir, Hali-Kilim isleri yaparlar, Turkiye'ye gelip istanbuldan evlenir, isine doner ve Yazar 6 yasindayken esi ve cogunu da Amerikaya goturur hemen 1.Dunya Savasi oncesi.
Turkceye cevrilip cevrilmedigini bilmiyorum ama dil bilen Turklerin azinliklarin bizlere karsi gercek ic dunya ve dusuncelerini bu kitapda bulacaklarini dusunuyorum. (Pek olumlu degil beklendigi gibi, ama asiri yogun bir nefret de degil genc kusak Ermenilerdeki gibi.) Anadolu insaninin ortak yonlerini, veya Amerika'da ekonomik buhran sonrasi batan bankalarda paralarini kaybeden ve biraraya gelen butun Amerikali hali saticilarinin (Rum Ermeni Iranli) konustuklari dilin Turkce olmasi, veya babasinin kullandigi Turkce deyimler, anadolu ile ilgili yorumlari vs. ilginc. Karakterinde kotu yonleri daha bir agir basan bir sahis ama Amerikan Sinama ve sahnesinde cok kalici bir iz birakmis biri. Daha fazla yorum yapmak yanlis olacak, okuyan kendi yorumunu daha iyi yapacaktir, sadece ilgilenenler icin ufak bir aciklama olsun istedim.
H. Onan
Link:
Elia Kazan - A Life - Autobiography - 1988
Yabancı Dilde Kitap ve Dergiler1 Mesaj
●11 Görüntüleme
- ReadBull.net
- E-Kitap Forumları
- Yabancı Dilde Kitap ve Dergiler
- Elia Kazan - A Life - Autobiography - 1988
-
23-07-2022, 22:17:16