• 23-07-2022, 20:20:07

“1957 yılında Kayseri’nin Bunyan kasabasına bağlı Karacefenk koyunde doğdum. Yurumeyi oğrenir oğrenmez okula başladım.
    Okul, evimizin erkek odasıydı. Sedirlerin altında cinlerle oynaşırken okumayı, yazmayı oğrendim. Karacefenk’te sedirlerin altında cinler ve periler yaşardı. Cocukluğum onların arasında gecti. Gizlice onların derneğine girdim. Evlerini gezdim. Duğunlerine gittim. Dillerini, gunduz ve gece oyunlarını oğrendim. Babam İstanbul’da calışırdı. Annemin yureği yaralı, garip bir kadın olduğunu kim soyledi bana şimdi unuttum. Okuyup yazar, dikiş diker, iğne yapar, Kurtce ve Arapca bilirdi. Koye gelen cingenelere adını duymadığım yerleri, insanları sorardı.Onun gecmişini aranıp durması cocukluğuma bulaşan ilk acıydı. Babam İstanbul’dan torba dolusu parayla doner, koyu başına toplardı. Evimiz tuhaf aletlerle doluydu. Ne işe yaradığını anlamadığım buyulu demirler. Zemberekli saat, radyo, gramofon, mavi kocaman bir yolcu otobusu, patos, tulumba, kamyon ve traktor.1966 yılında İstanbul’a geldim. Cocukluğum keskin bir acıyla ikiye bolundu sanki. Gercekleşmeyen duşler, aralarında doğup buyuduğum insanları paramparca etti. Babam hızla işcileşti ve giderek işsiz kaldı. İki ağbim ve kardeşim inşaatlarda işe girdi. Yedi kardeşin arasından titrek bir golge gibi sıyrılıp liseyi bitirdim. Korku ve yalnızlığın icinden okula gitmenin bedelini odedim. İnanılmaz savrulmalar, inkÂr ve baskının bin ceşidi. Kente ayak uydurabilmek icin boğuşup durdum. Her yanım yara bere icinde kaldı. Boğuşurken birlikte doğup buyuduğum insanlardan ayrı duştum. Ama kendi oz değerlerimi, dilimi ve o insanların durulmaz bir coşkuyla bana taşıdıkları sevgiyi koruyabilmek icin direndim. Elinizdeki roman bu direnişim icin aralarında buyuduğum insanların bana armağanıdır. Keşke onu daha soluk soluğa, daha parcalanmış bir teknikle, daha erken yazabilseydim.”

Yayınevi: İletişim
    Sayfa Sayısı: 241
    Basım Yılı: 2014
    ISBN: 978-975-05-1129-5

Aranabilir PDF + 3.44 MB

Mediafire

Gizli İçerik:
    Gizli içeriği görmek için mesaj yazmalısınız.