• 23-07-2022, 18:48:44

Fas’ın collerinden Marakeş pazarına gelen gizemli bir yolcu, masalcıların arasında kendi oykusunu anlatmaya başlar: Kadir Gecesi’nde olum doşeğindeki babası, erkek gibi yetiştirilmiş Zehra’ya aslında bir kadın olduğunu soyleyince Zehra trajediyle masal arasında gidip gelerek kadınlığı, erkekleri ve Kuzey Afrika’nın tozlu yaşamını yeni baştan oğrenecektir. Zehra’nın, Kuzey Afrika’nın egzotik atmosferinde, hayallerle ruyaların birbirinekarıştığı şiirsel bir itiraf gibi sunulan hikÂyesi, yazarı Tahar Ben Jelloun’a 1987 yılında Fransa’nın en saygın edebiyat odulu Goncourt’u kazandırmıştı. Sinemaya da aktarılan Kutsal Gece, yazarın bir onceki romanı Kum Cocuk’la birlikte ustalığının dunya tarafından tanındığı en onemli yapıtıdır.

“Yaşam oykum işte burada yazılı: Her kırışık, bir yuzyıldır, kış gecesinde bir yoldur, sisli bir sabahta berrak bir pınardır, ormanda bir buluşmadır, bir kopuştur, bir mezarlıktır, kavurucu bir guneştir… İşte tam sol elimin ustunde bulunan şu kırışık, bir yara izi; olum bir gun geldi ve bana yardım elini uzattı. Belki de beni kurtarmak icin. Sırtımı dondum ve onu geri cevirdim. Her şey cok basittir, yeter ki ırmağın akışını değiştirmeye kalkışmayalım.”

Ceviri: F.Gonul Akgerman

Yayın Tarihi: 2013

ISBN: 9786054764730

Yayınevi: Kırmızı Kedi

Sayfa Sayısı: 160

Aranabilir PDF + 4 MB

Mediafire

Gizli İçerik:
    Gizli içeriği görmek için mesaj yazmalısınız.