“Benim yazmak istediklerim değildi yazdıklarım... Yazarsam, bir buyunun icinde olacaktım.
Ama bu buyu benim yazdıklarımın uzerinde mi dolaşacaktı tutsu tutsu, yoksa zaten buyu icinde yuzen biraz da sisli bir guzelliği sayfaların uzerinde konuk ederken ben mi onun icinde kaybolacaktım, bilmiyordum. Gerceği hayale cevirmek miydi derdim, hayalin buyusunu gerceğin icinde aramak mıydı? Bildiğim, bunun duşuncesi bile guzeldi. Yazarsam, bahara dokunmuş olacaktım, avucumda olacaktı butun cicekler, kokular, yağmurlar. Gerceğinden daha guzel olacaktı hatta.”
Cocukluk kahramanları, Cuneyt Arkın, Kara Pence, gergef işleyen guzel kız, uzak evler, saksılar, danteller, otobus garajları, solmuş posterler, karınca duaları, kuş ucuran sinema bekleyen ergenler, Sevdiye, Kayaş’ın gecekonduları sağlı sollu, “Anarşist olmasın bu cocuklar”, İspanyol pacalı şehirliler, davetsiz misafirler, sobanın yanındaki romanlar, yoksul ağaclar, dik yollar, carpık catılar, Congulus, Mamak Sıkıyonetim Komutanlığı...
Ethem Baran, 12 Eylul arifesinde, taşradan buyuk şehre okumaya gelmiş bir delikanlının hikÂyesini anlatıyor.Emanet Golgeler Defteri, yalpalayan, ruyasını arayan genc bir yazarın
buruk ve huzunlu dunyasını resmediyor.
ISBN: 9789750512025
Yayınevi: İletişim
Basım Yılı: 2013
Sayfa: 263
Aranabilir PDF + 1.86 MB
Yandex
Mediafire