İblis, olduğu yerde doğruldu ve yataktan cıktı.
Kollarını goğsunde capraz yapıp hÂkim bir tavırla Selcuk’un gozlerine
bakarak devam etti:
“Bir kez daha soyluyorum: Seninle ilgili umidim yuksek. Senin karakter yelpazende, kıskanclıktan kibre, doyumsuzluktan kustahlığa, yalancılıktan iftiraya, hırsızlıktan megalomaniye; butun istediğim renkler mevcut.
Ve... en onemlisi, aralarında sevgi yok. Yani mukemmelsin. Yeter ki, yelpazeyi acıp kaparken hesaplarını cok dikkatli yap. Yoksa daha once de soylediğim gibi, kendi ruzgÂrınla savrulup kalırsın. O zaman ben hicbir şey yapamam.”
Yıllardır sanayicilik yapan isim sahibi, saygın bir aile…
Ailenin dağılmasına neden olan bir adam… Ve onun bir sanayi imparatorluğunu cokerten ”şeytanî“ planı…
Nermin Bezmen Şeytanın İflası’nda Sırca Tuzak’la başlayan hikÂyenin
ikinci perdesini acıyor, Âdeta sinematografik bir kurguyla Vardar İmparatorluğu’nu ucuncu nesle teslim ediyor. Meraklı bir okursanız bu
kitapta anlatılan ailenin ne kadar kurgu ne kadar gercek olduğuna dair tahminlerde bulunmaya calışacaksınız belki. Ya da romandaki hangi kadın karakterin yazarından izler taşıdığına dair bir dedektiflik uğraşı icine gireceksiniz. Ama kesin olan bir şey var: Şeytanın İflası’nı bir kez okumaya başladığınızda elinizden bırakamayacaksınız.
Yayın Tarihi: 22.06.2011
ISBN: 9786050902150
Yayınevi: Doğan
Sayfa Sayısı: 376
Aranabilir PDF + 2.2 MB
Yandex
Mediafire
Tarama başkasına aittir.