• 23-07-2022, 17:56:00
    Kitap Acıklaması

Haruki Murakami'den buyukler icin yazılmış, masal tadında bir oyku...

Bir Osmanlı Vergi Tahsildarının Guncesi adlı kitabı elime aldım, okumaya başladım. Bu, Osmanlıca yazılmış zor bir kitaptı. Ne var ki tuhaf bir şekilde hic gucluk cekmeden okuyabiliyordum. Kitabın sayfalarını cevirirken, Turk vergi tahsildarı İbn Armut Hasir olmuştum, belimde eğri bir pala, İstanbul'da vergi toplamaya cıkmıştım. Meyve ve tavuk, sigara ve kahve kokuları sokağa ağır ağır akan bir nehir gibi yayılmıştı. Hurma ve mandalina satan seyyar satıcılar yol kenarında yuksek sesle bağrışıyorlardı.

Yalnız bir cocuk, gizemli bir kız ve Koyun Adam… Acaba korkunc yaşlı adamın onları hapsettiği urkunc kutuphaneden kacmayı başarabilecekler mi? Haruki Murakami'den buyukler icin yazılmış, masal tadında bir oyku… Neden bunlar benim başıma gelmek zorundaydı ki? Oysa tek yaptığım, kitap odunc almak icin kutuphaneye gelmekti. "O kadar da canını sıkma" dedi Koyun Adam, beni avutmak icin."Baksana Koyun Adam" dedim. "Neden o yaşlı adam benim beynimi yemek istiyor ki?" "Bilgiyle dolu beyin cok lezzetli olur cunku. Yumuşacıktır. Aynı zamanda boyle topak topaktır."
    (Tanıtım Bulteninden)

Gizli İçerik:
    Gizli içeriği görmek için mesaj yazmalısınız.