• 23-07-2022, 17:50:29

Gun Zileli - Komun: Geleceğe İlişkin Bir Politik Alegori, Yaba Yayınları, İstanbul 2007.

İkinci Cumhuriyetin ilÂn edildiği 2 Nisan 2024 gunu İkinci Cumhuriyet Meydanı adını alan, eski adıyla Taksim Meydanındaki, eskiden Sular İdaresinin olduğu yere dikilen, Londra'daki Big Ben'in taklidi, halkın alayla 'Big Sen' dediği kule-saat 12'yi vurur ve saatin altındaki ışıklı bolmede 22 Mart 2046 tarihi 23 Mart 2046'ya donuşur.

'Evet, bize gelen haberlere gore, birkac saat icinde, bolgemizdeki işletme ve hizmet işyerlerinin bircoğunda işci konseyleri yonetimi devralmışlardır... Marmara Eyaleti'nin başka bolgelerinde de benzer gelişmeler olmaktadır... Ote yandan, Trakya-Rumeli Eyaletinde de bir komunal yonetim kurulduğu haberini bugun aldık. Avrupa Birleşik Devletleri'ne bağlı Balkan Federasyonu'ndaki bircok komun ve konsey girişimiyle zaten bağlarımız var... Dersim - Zaza Eyaletinde, Konya Ozerk Eyaletinde, Azerbaycan Ozerk bolgesinde ceşitli komunal girişimler soz konusudur...'

'Hem biliyor musun? ...'

Deniz duraksar. Pelin sorar:

'Neyi? '

'Bundan yetmiş yıl kadar once, yani daha ikinci Cumhuriyet bile kurulmadan epey once, babamın amcası, devrimcileri ipe yollamış. Evet, idamlarında bile bulunmuş, inanabiliyor musun? '

'Korkunc...'

'Annem, halalarım falan, aile bireylerinin genellikle ecelleriyle gercekleşmeyen olumlerini bu idamlara yorarlar. Uğursuzluk, lÂnet gibi bir şey işte...'

'Sen inanıyor musun boyle bir şeye? '

'Deli misin, inanır mıyım? Ama olumler gercek.'

Bultenden..

**Yukleme bana ait..

Format PDF. Boyut. (5.88MB) 221 Sf.

ISBN: 9789753861212

Gizli İçerik:
    Gizli içeriği görmek için mesaj yazmalısınız.