?Aşk yaralar. Ellerle ayakları delip parcalamayan aşk yoktur. Aşkın şiddetli mutluluğu, aynı zamanda aşkın şiddetli acısıdır. Acının peşinden koşmuyorum, ama acıtıyor. Acı cekmenin peşinden koşmuyorum ama acı cekiyorum. Urkmemek, uğraşmamak, aşkın yolundaki bu şeyleri gormezden gelmek en iyisi. Bu aşk kolay değil, ama yalnızca olanaksız olan uğruna cabalamaya değer.?
Whitbread ve E.M. Forster odullerinin sahibi Jeanette Winterson, bu kez bilgisayar ve internet dunyasının anonimliğine insani bir acılım getiriyor. Ali takma adıyla elektronik mektuplar yazan bir internet kullanıcısı, kurgusunu sizin yapacağınız bir oyku yazmayı teklif etmektedir. Tek koşulla; oykuye siz de gireceksiniz ve oykunun sonunda başka biri olmayı goze alacaksınız.
?İcinde ve icimde olan bu mekÂnda, herhangi bir hak ya da toprak parcası istemiyorum. Burada sınırlar, denetimler yok. Alışıldık yolların hicbiri yok. Burası herkesin yonetmeye calışıp kimsenin yonetemediği o duzenli, anarşik yer. Hukumdarsız bir ulke. Canımın istediği gibi gidip gelmekte ozgurum. Burası, Utopya... Bu, butun dunya icin bir yonetim modeli. Kimse buna oy vermez, ama herkesin donup dolaşıp geldiği yer burasıdır. Herkesin geldiği tek yer.?
Sayfa Sayısı : 237
Baskı Yılı : 2002