• 23-07-2022, 16:56:31

?Başlangıcta kendi icinde ve kendisinin sebep olduğu bir sorun olarak Filistin hakkında yazdım?
    Sonraları Filistin?i insanlığın bir simgesi olarak gormeye başladım?
    Filistinlilerin acılarını betimlerken, onları dunyanın dort bir yanındaki acıların bir sembolu olarak sunuyorum.?
    G. Kanafani

Filistin?in Cocukları?ndaki hikÂyelerin coğu, bircok Filistinlinin kendi evlerinden, yurtlarından, sokaklarından koparıldıkları 1948 yılını eksen olarak almaktadır. HikÂyelerin hepsinde, bir cift goz olup etrafını inceleyen, sorgulayan, geleceğe bakan bir cocuk vardır. Kanafani?nin tarihsel durumu ve politik koşulları anlamadaki keskinliği, hikÂyelerindeki bu cocukların gundelik insani gerceklikleri kavrayışlarındaki yalınlıkla birleşmiştir. Arap edebiyatında kısa roman olarak anılan ?Hayfa?ya Donuş? ise, 1948 ile 1967?yi, anılarla gercekliği, Filistinlilerin utancıyla onurunu, her lokmalarında hissettikleri kayıplarının acısını ve geleceğe dair umutlarını, Polonya?daki Nazi dehşetinden kacan Yahudi bir anneyle Hayfa?daki Haganah terorunden kacan Arap bir annenin ızdırabını ustaca ic ice gecirir.

Gizli İçerik:
    Gizli içeriği görmek için mesaj yazmalısınız.

Not:Yukleme bana ait olup,tarama başkasına aittir,herkese keyifli okumalar dilerim.