• 23-07-2022, 16:13:52

İnsanlar kafamı karıştırıyor. Bunun iki temel nedeni var. İlk neden, insanların hic kelime kullanmadan bir suru şey soylemeleri. Siobhan, tek kaşını kaldırmanın bir suru anlama gelebileceğini soyluyor. [?] Bu komik bir kitap olmayacak. Espri yapmasını bilmiyorum, cunku onları anlamıyorum.

Esrarengiz bir cinayet ve bir cinayeti aydınlatmaya calışan dunyanın en dikkatli dedektifi Christopher John Franciss Boone. 15 yaşındaki dedektifimiz, yaşadığı butun ulkeleri ve onların başkentlerini sayabiliyor, bir de 7.507?ye kadar butun asal sayıları?

Başından sonuna kadar surukleyici bir tema cercevesinde yazılmış olması nedeniyle benzerlerinden farklı olan bu kitabın otizm gibi anlaşılması cok zor ve ciddi bir sorunla karşı karşıya kalan ailelerin cocuklarını daha iyi anlamalarında buyuk fayda sağlayacağına inanıyorum.
    ? Prof. Dr. BARIŞ KORKMAZ

Mark Haddon, 1962 yılında İngiltere?de doğdu. Oxford Universitesi?nde İngiliz Dili ve Edebiyatı eğitimi aldıktan sonra zihinsel ve bedensel engeli olan ceşitli yaş gruplarındaki insanlar uzerinde calışmalar yaptı. Yazarlığın yanı sıra senaryo yazan ve illustrator de olan Haddon?ın ilk kitabı 1987 yılında yayımlandı. O gunden bu yana aralarında Nestle Smarties odulune aday gosterilen The Real Porky Philips?in de olduğu cok sayıda cocuk kitabı yazdı. Yazarın yetişkinler icin ilk kitabı olan Super İyi Gunler ya da Christopher Boon?un Sıradışı Hayatı, 2003 yılında Whitbread ?Yılın Romanı? ve ?Yılın Kitabı? odullerini aldı. Haddon halen Oxford?da yaşamakta ve Oxford Universitesi?nde yaratıcı yazım dersi vermekte.

Cevirmen : Ovgu Doğangun

Basım Yılı : 2004

Sayfa Sayısı : 289

Gizli İçerik:
    Gizli içeriği görmek için mesaj yazmalısınız.