Bir uyuşturucu kacakcısı, gasp ettikleri eşyaları vakit oldurmek icin karıştırırken karşısına cıkan kitaplardan kuantum fiziğine merak sarar ve hayatı onunla acıklama cabasına girişir. Orta ve Guney Amerika?da uyuşturucu kralları, haydutlar (banditolar), birbirinden kacık tipler ve tabii ki CIA ve FBI gibi orgutler eşliğinde cizgi filmvari maceralar yaşanırken bir yandan da ?gercekliğin temel doğası?na heyecan verici bir yolculuk başlar...Kozmik Haydutlar, artık, ?yaşamınızı değiştirin? terapilerine bile sokulan son yılların en buyuleyici ve bulaşıcı ?dini? olmaya aday kuantum fiziğini belki de ona en cok yakışan banditolar ve oteki esrarkeş maceraperestler aracılığıyla acıklıyor. Neredeyse her hukumetin polis teşkilatını peşlerine takan bu gamsız grup, kulustur ucak ve gemilerle kacakcılık yaparak gittikleri yerleri yakıp yıkıp kaos yaratıyor. El bombasıyla gemi tamirinden, ucakta fazla icerek yercekimini azaltma projelerine kadar pek cok şenlikli absurdluk orgutluyorlar.Neden sonuc ilişkisinin ortadan kalkışıyla, yaşadığımız dunyaya hic benzemeyen atomaltı Âleminden, evrenin nasıl oluştuğuna, kara deliklere ve zaman yolculuklarına kadar sokaktaki insanın da ilgi alanına girecek bir dizi bilimsel olgu ve kuramı okuru uzmeden ve tabii ki sıkmadan mizahi bir uslupla anlatıyor yazar.Evrende hÂl şaşıracak şeyler varken butun mevsimlerin en haylaz, en neşeli kitabı Kozmik Haydutlar?ı kacırmayın.Kuantum Fiziği oyle kolay okunacak bir konu değil ama birkac yuz galon tekila, bazı patlayıcılar ve bir ton mavrayla karıştırınca Kozmik Haydutlar yaz guneşinin altında zevkle icilecek bir kokteyle donuşuyor."

Gizli İçerik:
Gizli içeriği görmek için mesaj yazmalısınız.