• 23-07-2022, 16:00:31
    Jeffrey Archer _ Dokuz Kuyruklu Kedi _ Tıpkıcekim CS PDF

DOKUZ KUYRUKLU KEDİ

Ozgun Adı: CAT O'NİNE TALES

Yazarı: JEFFREY ARCHER

Yayınevi: ALTIN KİTAPLAR

Yaşamının beş yılını Avam Kamarası'nda, on dort yılını Lordlar Kamarası'nda ve iki yılını da Kralice'nin hapishanesinde gecirmiş olan yazar, iki yıllık cezası suresince beş ayrı hapishane dolaşmıştır. Jeffrey Archer mahkumiyeti sırasında diğer mahkumlardan dinlediği olayları kah huzunlu, kah komik, kah zarif nuktelerle suslediği bu unutulmaz oykuleri okuyucuların beğenisine sunuyor. Dokuz Kuyruklu Kedi, usta yazar Jeffrey Archer'ın tadına doyum olmayan oykulerinden oluşan beşinci kitabıdır. Eser uluslararası une sahip olan ressam Ronald Searle'nin ozgun cizimleriyle bezelidir.

Dokuz Kuyruklu Kedi uzun zaman sonra yaptığım kutuphanede ziyareti sırasında bir tesaduf eseri buldum. Malum kutuphanede hazine ararcasına tek tek bakarız kitaplara. Tesaduf dememin sebebi de, kitabın isminin yakın zamanda keyifle izlediğim bir diziyi hatırlatması. Belki de bu yuzden okumak istedim ve tek kelimeyle bayıldım. Oylesine guzel bir anlatım, guzel bir ceviriyle keyfine doyulmaz bir kitap Dokuz Kuyruklu Kedi.

Kitap, yazarın hapishanede gecirdiği zamanda topladığı on iki oykuden oluşuyor. Her bir oyku sizi bir şekilde donup dolaşıp hapishaneye bağlıyor. Bazıları komik, bazıları ise trajik oykulerden oluşuyor. Ve son sayfaya geldiğinizde yuzunuzde kucuk bir tebessum bırakıyor. Bir gun başka bir yerde kitabın kapağını yeniden gorduğunuzde mutlaka hatırlayacağınız bir tebessum.

On bir oyku icerisinde benim favorim EKİM AYI ve KIRMIZI ŞAH oldu.
    Soğuk Kış Aylarını hapiste gecirebilmek icin her ekim ayında kucuk suclar işleyerek iceriye giren evsiz bir adamın oykusu, beni oldukca huzunlendirdi aynı zamanda kış geldiğinde başımı sokacak bir catımın olduğu gerceğini bir kez daha hatırlamamı sağladı.

Muzeden caldığı kırmızı bir şah yuzunden değilde, dolandırıcılık yuzunden hapse giren bir adamın eğlenceli oykusunun anlatıldığı Kırmızı Şah, okuması oldukca keyifli bir oykuydu. Ozellikle de oykunun o muhteşem sonu ağız dolusu bir kahkaha atmama sebep oldu.

Kitabı bir butun olarak değerlendirmem gerekirse, epeyce eğlenceliydi ve okurken cok keyif aldım. Yazarın dili sade ve anlaşılır, sıkmadan akıcı bir şekilde okunuyor. Oykuler merak uyandırıyor sizi icine cekiyor adeta. Kapak ozgun kitap kapağıyla aynı, ki bu beni cok memnun etti.
    Aynı zamanda kitabın icinde unlu bir ressam olan Ronald Searle'un (Kendisi oldukca unlu bir İngiliz karikaturisttir.) guzel cizimleriyle bezenmiş.
    Farklı tatlar almak istiyorsanız bu kitabı mutlaka okuyun. Kitap Kazanı'ndan

Ronald Searle'un kitap icindeki resimleri siyah beyaz basılmış ben de coğu resmi renklileriyle değiştirdim kalan resimleri de renklendirmeye calıştım. Kapak resmi ozgun resimle aynı idi ama yazıları aynı değildi bu nedenle yeniden duzenledim. Tarama bana ait değildir 53 megabayt olan boyutunu duzenlerken 9 megabayta duşurdum. ZamanGezgini

İcindekiler:

Onsoz' 06
    Kendi Postahanesini Soyan Adam' 11
    Maestro' 51
    Musluktan su İcmeyin' 67
    Ekim Ayı' 97
    Kırmızı Şah' 115
    Suleyman'ın Bilgeliği' 145
    Anlatabildim mi?' 163
    Hayırsever' 181
    Şahit' 209
    Bir Yunan Trajedisi' 225
    Komiser' 237
    Guzellik Bakan Gozdedir' 257

Jeffrey Archer _ Dokuz Kuyruklu Kedi _ Tıpkıcekim CS PDF:
    Gizli İçerik:
    Gizli içeriği görmek için mesaj yazmalısınız.