• 23-07-2022, 15:59:44

Unlu Fransız yazar Romain Gary, Fransa?daki edebiyat ortamının lakaytlığına dikkat cekmek icin Onca Yoksulluk Varken romanını Emile Ajar takma adıyla yazmış ve bu adla odul kazanmıştı. Yalan-Roman da Romain Gary?nin yine Emile Ajar takma adıyla yazdığı dunyaca unlu romanlarındandır.

?İnsan her şeyi anladığında mutlaka ağır bir sinir krizi gecirir. Bilinclilik bunu gerektirir.?
    ?Kendimden kacmak icin her yolu denedim. Hatta Svahili dilini oğrenmeye bile kalktım; benden fersahlarca uzakta olsa gerekti. Calıştım, cok uğraştım; ama boşuna, Svahili dilinde bile kendimi anlıyordum, aidiyet yakamı bırakmıyordu.

?Bunun uzerine Macarca-Fince?yi denedim. Cahors?da Macarca-Fince bilen birine rastlamayacağımdan, boylece kendi kendimle burun buruna gelmeyeceğimden emindim. Ama kendimi guvende hissetmiyordum; Lot Bolgesi?nde bile Macarca-Fince bilen insanoğullarının bulunabileceği duşuncesi beni tedirgin ediyordu. Bu dili bilenler bir tek biz olacağımızdan, duygulanıp birbirimizin kollarına atılmamız ve acık yureklilikle konuşmamız tehlikesi vardı. Karşılıklı sucustuler acığa vurulacaktı, ondan sonra da gelsin posta arabası saldırısı. ?Posta arabası saldırısı? diyorum, cunku konumuzla hic ilgisi yok, bu da kacırılmaması gereken bir fırsat. Konuyla ilgili olmayı kesinlikle istemiyorum.

?Bu arada, beni anlamayacak ve benim de anlamayacağım birini aramaya devam ediyorum; korkunc bir kardeşlik ihtiyacı icindeyim??
    (romandan)

Gizli İçerik:
    Gizli içeriği görmek için mesaj yazmalısınız.