• 23-07-2022, 15:24:39

Gizli İçerik:
    Gizli içeriği görmek için mesaj yazmalısınız.

«David Copperfield?i okudum. Ne guzel bir kitap! Mutlaka bu kitap uzerine yazı yazmak isterdim. Dunya romanlarını elekten gecirirsek Dickens kalır, Dickens?ın eserlerini de elekten gecirirsek geriye David Copperfield kalacaktır. Dickens bir yuzyılın dehasıdır ve beni buyuk olcude etkileyen bir romancıdır.» Tolstoy
    «O cok buyuk bir romancıydı. Buyuk eserler armağan etti bize. En iyi kitabının David Copperfield olduğunu soylerdi. Yazarların kendi kitapları hakkındaki yargıları her zaman doğru değildir ama Dickens?ın bu yargısı bana cok doğru gelmektedir. Kitabın buyuk bolumu Dickens?ın kendi biyografisidir ama bu kitap bir otobiyografi değil buyuk bir romandır. Kahramanlarını yaratırken hayatının en renkli cizgilerini kullanmıştır.
    David Copperfield canlı, değişik ve orijinal bir kitaptır. Bazan eğlendirici, neşeli bazan trajik ama her sayfada ılık bir duyarlık, hayalgucu vardır.»
    Somerset Maugham
    «David Copperfield icin Dickens, ?duşlerimin cocuğu? der. Kitapları icinde en cok onu severdi. Gercekten de yuzyıllar boyu butun kuşaklar ve butun okurlar onun bu değerlendirmesini yurekten paylaşmışlardır.» Edmund Fuller

Tıpkıcekim PDF, Clearscan
    23 Mb
    527 Tek Sayfa

Altın Kitaplar Yayınevi, 1. Baskı 1973
    Ceviren Gonul Suveren

Bu kitap ilk kez forumumuzda paylaşılmaktadır.

Lutfen forumun linklerine sahip cıkın.
    Forumun adresini verin ailemize katılsınlar.
    Forum paylaşım-katılım kulturudur.
    Harcanan emek bu forumun gelişmesi icindir, sahip cıkalım.

Gizli İçerik:
    Gizli içeriği görmek için mesaj yazmalısınız.