İletişim Yayınları
Sayfa Sayısı: 358
Format: ePub
Nuh Tufan, İbrahim Kurban, Rıza Silahlıpoda, Umur Samaz, Su Samaz, Habip Hobo, Ferruh Ferman, Dilara Dilemma...
" ... Biz yetimler intikam iştiyakıyla doluyuzdur. Dehşeti dengelemeye yatkınızdır. Başkalarının oclerini de almaya hevesleniriz. Yetimlik bize kanlı doğaclamalar yapma cureti verir. Suclamakla ya da suc işlemekle kaybolmayan bir masumiyet imtiyazına sahibizdir.
İtiraf etmeliyim ki, aziz okur, benim omrum, her birini gebertmek istediğim insanlarla aramdaki buzdağlarını eritmeye calışmakla geciyor. Mesela zenginlerden nefret ediyorum, ne yapayım, elimde değil. O restoran surungenleri, fiyaka kumkumaları, yapmacık kasvetin mıymıntı bekcileri, ticari bir şiveyle konuşan zehirli papağanlar, hileli bir neşe icinde geviş getiren bunak vampirler, modanın ipiyle kuyuya inen kibirli cambazlar, tatile gebe fırlamalar, alaturka bir sadizmle zıvanadan cıkanlar, alafranga bir mazoşizmle yılışıklaşanlar... Hepsine teker teker Kolombiya kravatı takmak istiyorum!
[Kolombiya kravatı: Meksika mafyasının uyguladığı bir cezalandırma bicimi: Kurbanın gırtlağına bir delik acılır ve dili bu delikten sarkıtılır.]
Gerci zamanla esnekleştim. Ulaşılması ve vazgecilmesi en zor nimetin sukunet olduğunu anladım galiba. Tamam, zenginlere merhamet duyacak kadar guclu değilim hÂlÂ, fakat sayıların artışındaki boşunalığın eşiğini gorebiliyorum. İbrahim Kurban'dan oğrendiğim kadarıyla, yeşil banknotlar kamuflajdan başka bir şeye yaramıyor. Aptallığı, beceriksizliği, acizliği, yalnızlığı kamufle ediyorlar... Ayrıca, yetimlik zaman aşımına uğramaz, haddizatında yetim olmayanlar da yetimliğe doğru seyreder. Yani kimsesizlik, kimsenin tekelinde değildir. Kainat ve tarihin bekleme salonunda biraz soluklanıyoruz, coğunlukla da adımız anonslanmadan kainata ve tarihe gomuluyoruz..."
NOT: ePub duzenlemesi bana ait değildir.Keyifli okumalar dilerim.
ePub