• 22-07-2022, 20:03:49
    [CENTER]Cenup Yıldızı _ Jules Verne _ 60 adet resimli
    "Ozgun Fransız baskısında olduğu gibi"
    Yıldızı?nın ozgun Fransızca basımında Benett tarafından yapılan 60 resim ve bir harita vardır. İnkılÂp Kitabevi baskısında bu resimlerden yalnızca otuz ikisi kullanılmış, haritaya da yer verilmemiştir.
    Nejat Bayramoğlu'nun aşağıdaki Jules Verne hakkındaki sitede 2005 yılında tarayıp paylaştığı Cenup Yıldızı?nın ozgun Fransızca basımında ki Benett tarafından yapılan 60 resim ve bir haritayı ekleyip PDF haline getirdim. Ve icine bilgi ve gorseller eklmeden duramadım. Aynı zamanda kitap gorunumlu bu goz dostu duzenlemem dışında resimsiz normal PDF olarak da ekledim. http://jv.gilead.org.il/nejat/etoile_tr/00note.html[/HIDE]
    Beni bilimkurguya başlatan ve hayranı olduğum JULES VERNE ve dunyada en fazla Jules Verne kitabı ceviren Ferid Namık Hansoy insan başka ne ister ki? "Ferid Namık Hansoy" adeta yazar kadar katkısı olmuş bir cevirmendir. Bunu benim gibi oz turkceci soyluyorsa ciddiye almak zorundasınız sevgili dostlarım. "Ben kendi adıma Ferid Namık Hansoy?un cevirilerini okumaktan daha cok keyif alıyorum ve kendisine cok fazla saygı duyuyorum. Omrunun sonuna kadar yaklaşık 100 ciltlik Jules Verne kulliyatının tamamını Turkce?ye cevirebilmiştir Ferid Namık Hansoy." Zamangezgini

Cenup Yıldızı _ Jules Verne _ 60 adet resimli "Ozgun Fransız baskısında olduğu gibi"12Mb Pdf:
    Gizli İçerik:
    Gizli içeriği görmek için mesaj yazmalısınız.

Cenup Yıldızı _ Jules Verne 2Mb Pdf:
    Gizli İçerik:
    Gizli içeriği görmek için mesaj yazmalısınız.

Kitabın yayımlandığı yıl Cumhuriyet Gazetesi'nin tanıtım yazısı:
    JULES VERNE CENUP YILDIZI Ceviren: Ferid Namık Hansoy İnsanların kolayca zengin olmak icin elmas madenlerindeki calışmalarını, bu uğurdaki ihtiraslarını teşhir eden ve bu arada meraklı bir takım hÂdiseleri tasvir eden, Cenubî Afrika bolgesinin nebati ve hayvani hayatı halkkında malumat veren bir romandır.
    150 kuruş. İNKİLÂP KİTABEVÎ

ZAMANGEZGİNİ
    BAYHUN ONTURK