Yazarın daha once cıkmış olan "Once Ekmekler Bozuldu" (1946) ve "Aşksız İnsanlar" (1949) adlı iki eseri bu kitapta, yeni duzeltmelerle, birleştirilmiştir.

Once Ekmekler Bozuldu -
Once Ekmekler Bozuldu, 1946?da yayınlanan ilk kitabım.
Annemin sattığı Tophane?deki evin parasıyla bastırmıştım. İki yuz liraya bin beş yuz tane. Her biri altmış kuruş. Kendim dağıtmıştım. Şehzadebaşı?ndaki tutuncu, altmış kuruş fiyatı cok gormuştu. ?Kim alır bu paraya?? demişti; yine de hatır icin camın onune koymuştu. Kapağını Fahir Onger cizmişti. Once Ekmekler Bozuldu daha kalın olabilirdi, ama dergilerde cıkmış başka oykuleri, duzyazı parcalarını kitaba almamıştım. Kendime gore bir secme yapmıştım. On sekiz, yirmi yaşlarındaki genc bir yazarlık heveslisinin duygusal seslenişleri. Tam altmış yıl onceden? Bilmem gunumuz okurlarına bir şeyler duyurabilecek mi? Hic değilse 40?lı yılların bir belgesel anısı sayılsın isterim. O, İkinci Dunya Savaşı?na girdik gireceğiz kuşkuları icinde cırpınan bir İstanbul?da yazmak, yaratmak tutkusuna da kendini kaptırmış on sekiz-yirmi yaşlarındaki bir gencin yaşantıları, duşleri, aşkları, umutları?

Aşksız İnsanlar -
Cumhuriyet donemi oykumuzun, Sait Faik ve Sabahattin Ali?den sonraki buyuk ustası Oktay Akbal, bir yazar olarak adeta icine doğduğu İkinci Buyuk Savaş yıllarının İstanbul?unu, İstanbul?un kucuk insanlarını, o insanların ic dunyalarını anlattığı ilk kitaplarıyla kendini kabul ettirdi.

O yılların buyuk yazın eleştirmeni Nurullah Atac, onun ikinci oyku kitabını okuduktan sonra ?Oktay Akbal gunden gune olgunlaşıyor, daha bugunden yazılarını onemle incelememiz gerektiğine inandığım gibi yarının da en iyi Turk yazarlarından biri sayılacağını sanıyorum? diye yazmıştı.

Sayfa Sayısı : 112

Baskı Yılı : 1955

Gizli İçerik:
Gizli içeriği görmek için mesaj yazmalısınız.