• 22-07-2022, 08:06:42

Kilimanjaro'nun Karları, Hemingway'in cok beğenilen ve en populer yapıtlarından secilmiş on kısa oykuden oluşmaktadır. Oykuler, Kazanan Hicbir Şey Almaz, Kadınsız Erkekler, Beşinci Kolon ve İlk Kırk Dokuz Oyku isimli yapıtları arasından secilmiştir. Ayrıca, Hemingway'in yetişkinler icin yazdığı oykuler arasında bir Amerikan dergisinde yer almaya değer bulunan ilk eseri Katiller ve babasının intiharına ilk kez gonderme yapan otobiyografi tadındaki Babalar ve Oğullar da yer almaktadır.

Hemingway'in biyografisini yazan Carlos Baker, Francis Macomber'in Kısa ve Mutlu Yaşamı adlı kısa oykusunu, "oz-gozlemin, kulaktan dolma bilgilerin ve uydurmaların harika birleşimi" olarak nitelendirmiştir. Hemingway'in "Butun gercekleri burada anlattım" diyerek pek ovunduğu, kitaba ismini veren kısa oykuyse, icinde, ustune romanlar yazılacak kadar cok malzeme barındırmaktadır. Sadeliklerinin guzelleştirdiği, yaratıcılıklarıyla heyecan veren, ozenle işlenmiş her kelimesiyle turunun en iyi orneklerinden olan bu kısa oykuler, Amerikalı usta yazarı daha da yuceltiyor.
    (Tanıtım Bulteninden)

NOT: ePub duzenlemesi bana ait değildir.Keyifli okumalar dilerim.

Gizli İçerik:
    Gizli içeriği görmek için mesaj yazmalısınız.