Kanımca, kazanımlarımızın farkında olmayan bir toplum olma ozelliğimiz, eğitimimizle başlıyor. Bize okullarda ?yer cekimi olmasaydı'- ?suyun kaldırma kuvveti olmasaydı' gibi kimi olgular ters-duz edilerek bir şeyler oğretilirken, ?Cumhuriyet'in kazanımları' ve ?Mustafa Kemal olmasaydı' gibi onemli sorular oylesine geciştiriliyor. İşte bu kitabı yazarken farklı bir pencereden tarihi ters-duz ederek bunu anlatmaya calıştım.

Duşunun, hala Osmanlı'nın idaresi altında olsaydık ne olurdu! İzmir işgal altında olsaydı, Misak-ı Milli parcalansaydı, Karadeniz'de Lazistan, Pontus; Guneydoğu Anadolu'da Kurdistan, Ermenistan olsaydı, Osmanlı İc Anadolu'ya sıkıştırılmış bir devlet olsaydı ne olurdu? Ne olurdu?

Bu sorunun cevabı benim hayallerim ve penceremden bu kitabın icerisinde. Kitabın icindeki diğer şey de, Yuce Ata'nn Gencliğe Hitabe'si. Benim ancak otuz dokuz yaşımda anlayabildiğim; 19 Mayıs torenlerinde sıkca duyduğumuz, Gencliğin Ata'ya Cevabı ile karşılık verdiğimiz, coğumuzun her satırını zihnine kazıdığı ama icindeki şifreyi bugun dahi pek anlayamadığı; Gencliğe Hitabe!

Şu meşhur şifre kitapları yayınlana dursun, umarım Turk gencliği, Gencliğe Hitabe'nin icindeki şifreyi benim kadar gec anlamaz. Umarım şimdi ve gelecekte bu kazanımlara sahip cıkarlar. Dilerim bir gun birileri de o şifreyi bugunku durumumuz ile kıyaslayan bir kitap yazar. Yazmazlarsa ben yazarım.

Tarama metehan35

Gizli İçerik:
Gizli içeriği görmek için mesaj yazmalısınız.