Sevgili Cınar Kardeşime
[B]
Duzenleme tarafımdan eskikitaplarim.com
formu icin yapılmıştır
formu icin yapılmıştır
Evin bir odasına cekilip kapıyı kapatmış; yorgun ve sinirli, yığılırcasına oturduğu koltukta, elleri titreyerek yakıyor sigarasını: "Bunalıyorum cocuk," diyor; "buyuk bir ıstırap icinde bunalıyorum! Goruyorsun ya, gittiğimiz her yerde durmaksızın dert, şikÂyet dinliyoruz. Her yer derin bir yokluk, maddî-manevî bir perişanlık icinde. Beni en cok uzen şey nedir bilir misin? Halkımızın zihninde kokleştirilmiş olan, her şeyi başta bulunandan beklemek alışkanlığı. Herkes buyuk bir tevekkul ve rehavet icinde, butun iyilikleri bir şahıstan, yani şimdi benden bekliyor. Fakat nihayet ben de bir insanım be birader, kutsî bir kuvvetim yoktur ki!" Duruyor. Gozleri dolu: "Kalk, bana bir kahve getirmelerini soyle de, gel..." diyor Hasan Rıza'ya. Gazi'nin, gozyaşlarını gormesin diye kendisini odadan uzaklaştırdığını anlayan Hasan Rıza, kahve soylemek bahanesiyle cıktığında oyalanıyor, hemen donmuyor odaya.
Cetin Yetkin, Ataturk'un şimdiye dek uzerinde pek durulmayan cok ozel anlarıyla buluşturuyor okuru. Var mısınız Ataturk'le ağlayıp Ataturk'le gulmeye? İşte her biri yureğimizi titreten yirmi dort anlatı ve insan Ataturk.