ATATURK GELECEGi Mi GORUYORDU?

Bazi bilim adamlarina gore gelecegi gorme yeteneginin merkezi,diansefal dedigimiz ve sempatik sinir sisteminin birlestigi beyin merkezidir.Bu sinir sistemi,Merkezi Sinir Sistemi denilen ve vucut hareketleri yani bilincli hareketleri kontrol eden sinir sisteminden busbutun baskadir.Bilginlere gore ,Diansefal,beynin en eski ,yani atalarimizda ilk olarak gelisen beyin kismidir.Belki de tarihten onemli insanin icguduleri ile hareket etmesini temin eden altinci his,beynin bu merkezindeydi.Bugunku hayatimizda merkezi sinir sistemimizin faaliyeti o kadar fazlaydi ki,"diansefal" altinci his ortaya cikarmiyor.Ancak belli sayidaki kisilerde kendisini gosterebiliyor.Gelecekten haber alabilmek icin yetenekler ise daha ender ortaya cikiyor.Bu gorus dogruya,Ataturk ,Cayce,Messin gibi duyarli kisilerde beynin bu bolumunu daha faal oldugu dusunulebilir. Beynin bu bolumunun altinci his ile irtibati tama olarak nedir? Ataturk'un yasaminda "gelecegi gorme" gucunun kanitlari bulunmaktadir.En basit ornek Kurtulus Savasi'nda gorulmustur zaten. Ornegin Muhiddin Arabi'nin gelecekle ilgili yazdigi kitabinda,buyuk ihtimalle Ataturk'u kastettigi anlasilmaktadir:
"Devleti Aliyye yikilacak.Batidan uzun boylu,mavi gozlu bir adam gelecek.
Baktigi zaman karsisindaki insani eritecek.Serbest Firka kuracak.
Adina da Serbest Cumhuriyet denilecek.
Dunyaya milletini tanitacak ve 15 sene hukumdarlik surecek"

ESRARENGiZ HiNTLi MiHRACE 'NiN SIRRI HALA COZULEMEDi?

Bilindigi gibi Hint halki,Kurtulus Savasi'nda,Ataturk'u ve Turk halkini yalniz birakmamis ve maddi-manevi olarak ,Turk halkinin yaninda yer almislardi. Kurtulus Savasi'ndan yillar sonra ,1929 yilinda,Bir Hintli Mihrace,Ataturk'u Pera Palas'taki(ayrintili bilgi icin medya yorumlarina bakabilirsiniz) 101 no'lu odasinda ziyaret etmeye gelmisti?
Ne amacla ziyaret ettigi bilinmemesiyle birlikte bir baska nokta da,Mihrace'nin kim oldugudur.Mihrace'nin ,Ataturk'e sundugu hediyenin kendisinde de bir sir gizliydi? Bu hediye altin sirmali Hint isi bir ipek seccadeydi.
Seccadenin uzerindeki desende,bir samdanin asili oldugu bir duz kemeri;her iki yaninda birer guvercini bulunan,bes kubbeli bir diger kemerin cevrildigi goruluyordu.Bordur motifi,fillerden olusuyordu. Desenin en ilginc unsuru ise,her iki kemerin arasindaki,dal kivrimi ve gul motifleriyle suslu boslukta yer alan romen rakamli bir saat kadraniydi: Bu saat 09.08'i gosteriyordu. Seccade halen Perapalas'da bulunmaktadir.

BULGAR iVAN MANELOF'A SOYLEDiGi KEHANETLER?

Mustafa Kemal basindan beri Turk Milleti'nin yasadigi zor kosullardan siyirip cikaracagini biliyordu.1906'da Bulgar ivan Manelof ile Selanik'de yaptigi konusmalardir:
"Bir gun gelecek,ben,hayal olarak kabul ettiginiz bu inkilaplari basaracagim.Mensup oldugum Turk Milleti bana inanacaktir. Dusunduklerim demogoji mahsulu degildir.Bu millet gercegi gorunce arkasindan yurur.Saltanat ortadan kalkacaktir.Devlet mutecanis(tek cesit) bir unsura dayanamayacaktir.Din ve devlet isleri birbirinden ayrilacaktir.Bati medeniyetine donecegiz.Bati medeniyetine girmemize engel olan yaziyi atarak,Latin kokunden alfabe secilecektir.Kadin ve erkek arasindaki farklar kalkacaktir.Emin olunuz ki hepsi bir bir olacaktir?"
Ataturk bu konusmayi yaptigi sirada Abdulhamit ulkenin tek hakimiydi.Ve padisahlik kuvvetli ve kutsal bir kurumdu.

ONCEDEN YAPiLAN BiR UYARi AMA?.

Canakkale Savas sirasinda Mustafa Kemal Nablus Karargahi 'nda ikinci defa 7 nci Kolordu Kumandani oldugu yillarda yasanan bu olayi kendisi daha sonra soyle anlatmistir:
-"Bir gun Erkani Harbiye Reisi bana o gunku raporlarini okudu.Basit raporlardi,her zamanki gibi?Yalniz bu raporlarlar icinde bir nokta dikkatimi cekti?"
Evet gorunurde hic bir sonuc cikartilamayacak bu rapordan Mustafa Kemal inanilmaz bir sonuc cikartmis ve cok degil bir veya iki gun sonra ingilizler'in buyuk taaruzu baslamistir.Bundan sonrasi Mustafa Kemal'in kendi agzindan:
"Yataktan kalktim,giyindim.is odasina girerek bir muharebe emri yazdim."
Emirde sunlar yaziyodu:
"Dusmam 19 Eylul aksami taaruz edecektir." "Sonra bu emre alinmasi gereken tedbirleri ilave ettim.Bu emri Grup kumandani olan Liman Fon Sanders Pasa'ya da gonderdimCok hurmet ettigim bu zat,benim raporuma gulmus ve 'ihtiyattan zarar gelmez" diye bana da bir sey soylemeye luzum gormemis"
19 Eylul gecesi kolordu kumandanlari telefon basinda cagirarak verdigi emirlerin ve alinmasi gereken tedbirlerin yerine getirilip getirilmedigini sordu.Kendisine tum tedbirlerin alindigi bildirildi.Ancak ne yazik ki,kolordu kumandanlari da boyle bir emri ciddiye almamislar ve gerekli hic bir onlemi almamislardi. Mustafa Kemal gerekli tedbirlerin alinip alinmadigini ogrenmek icin bir muddet sonra telefon acti? Olayin sonucunu yine Mustafa Kemal'den dinleyelim:
"Ben daha telefon konusmami bitirmeden,dusman topcusu muharebe hattimiz uzerine ates etmeye basladi.Gece muharebe ile gecti.Benim ordumun sag cenahindaki ordu yarildi,esir oldu ve bos kalan cepheden gecen dusman suvarileri Leyman Fon Sanders'in karargahina basti.Hakikat anlasilmisti.Fakat neye yarar?"

DUSMAN DONANMASi iLE iLGiLi KEHANETi?

Almanya ile birlikte,Birinci Dunya Savasi'na giren Osmanli imparatorlugu her seyini kaybetmis durumda idi. 30 Ekim 1918'de imzaladigi Mondros mutarekesi ile Turk topraklarini kaybettigi gibi yavas yavas tarih sahnesinden de silinmeye baslamisti? istanbul'un isgal edildigi gunlerde,istanbul'a donen Mustafa Kemal dusman zirhlilarini Dolmabahce onunde gordugu zaman uzuntuyle:
"Geldikleri gibi gidecekler.."
Daha sonrasini zaten biliyoruz.Sonuc olarak geldikleri gibi gittiler. isin ilginc tarafi Nostradamus'un da bu konuyla ilgili bir kehanetinin bulumasidir."Centurien" adli kitabdaki kehanet su sekildedir:
Kongre baskanini tutan devlet adamlari
isgal kuvvetlerince surulecek Malta'ya
Girilmis istanbul'a alinmis Rodos Adasi
Ama geldikleri gibi gidecekler
4 Eylul 1919'da hatirlanacagi gibi Sivas Kongresi toplanmisti.Kongre Baskanligi'na, isgal kuvvetlerine karsi acikca tavir alan Mustafa Kemal secilmisti.Kurtulus Savasi'ni ve Ataturk'u destekleyen istanbul'daki mecliste olan milletvekilleri de isgal kuvvetlerince Malta Adasi'na surgune gonderilmisti.Bu hatirlatmanin isiginda dortluk bir kere daha okunursa ,durum daha iyi anlasilacaktir.

MUSTAFA SAGiR'iN CASUS OLDUGUNU iLK KONUSMADA BiLMESi?

16 MART 1920'de istanbul'un isgal edilmesi uzerine ,Kemalettin Sami Pasa Anadolu'ya Gecerken gemide bir Hintli ile tanisir.Bu adam Mustafa Sagir'dir. Milli Harekete yardim icin Hint muslumanlarini'nin kendisini gonderdiklerini soyler.Boylelikle pasayi etkilemistir.Ankara'ya telgraf ceken Sami Pasa,Mustafa Sagir'e ilgi gosterilmesini ister.Bir sure sonra Sami Pasa Ataturk'e Hintliyi anlatir ve gorusmesini rica eder.Ertesi gun Ataturk ,Mustafa Sagir'i kabul eder. Bu gorusme uzun surer.Hintli gonderilir.iki pasa yalniz kalinca Ataturk:
"Bana bak Kemal bu adam casus!?" der Sami pasa:"Aman pasam siz de cok suphecisiniz" diyerek Ataturk'e inanmaz. Ataturk konusmayi keserek yaveri Hayati Bey'i cagirir ve su emri verir:
-"Bu Hintli ingiliz Casusu olacak..Kendisini takip etsinler.Mektuplarini da sansurde cok dikkatli okusunlar..."
Bundan sonra mektuplar o zamanlar kimya hocasi olan Avni Refik Bey'e verilir.Bir iki tecrubeden sonra gizli yazilar bulunur.Mustafa Sagir yakalanarak sucu itiraf ettirilir ve idam edilir.

GOZLE GORULMEYEN YERi BiLMESi?.

Sakarya Savasi'ndan sonra bir subay cepheden alinan bilgileri Baskomutan Mareşal Gazi Mustafa Kemal'e okuyordu.Kagittaki notta cephe komutanlarindan biri ,Seyit Gazi'nin kuzey-dogu tarafinda bir dusman firkasinin gorundugunden bahsediyordu? Bunun uzerinde Mustafa Kemal kaslarini catarak:
" Hayir!..Orada dusman yoktur..iyi baksinlar.."
Subay ogle yemeginde geri geldi.Biraz da sikilarak: -
"Haber aldim komutanim.Bahsedilen yerde dusman yoktur."
BU KEHANETiNE DUSMAN GUCLERi DE iNANMAMiSTi?
Dusman Ordusu'nu tamamiyla yoketmek amaciyla baslatilan Buyuk Taaruz amacina ulasmisti.Ordularini korkunc sondan kurtarmak isteyecek olan itilaf devletlerinden durumu gizleme amaci guden fakat bu basarilari haber alan itilaf devletleri kendisinden gorusmek uzere randevu istedikleri zaman.ATATURK elcilere:
"Sizinle 9 Eylul 1922 Nif(Kemalpasa) kasabasinda gorusebilirim."
isin ilginc tarafi,bu sirada Turk Ordulari Nif'den cok uzakta bulunuyordu.Ve 9 Eylul'e kadar oraya carpisarak varmak cok zor,hatta imkansiz gibi gorulmekteydi.Cunku bu bir savasti.Yani kesin tarih verilmesi norma sartlarda hic bir sekilde mumkun degildi.Savas sirasinda neler olabilecegini kim onceden kestirebilirdi ki? Aradan 10 gun gecti.Bu olayi daha sonra unlu Nutku'nda kaleme alarak soyle demistir:
"Dedigim gun Nif'te idim.Fakat benden randevu isteyenler orada yoktu?"

BASKENT ANKARA

Ataturk'un Ankara'yi Baskent yapmasinin ardindaki sebep hayli ilgincti:
"Ben Turk'un imkansizi imkan haline getiren kudretini butun dunyaya gostermek icin Ankara'yi istedimBir gun gelecek su corak tarlalar yesil agaclarin cevirdigi villalar arasindan uzanan yesil sahalar,asfaltlar ve binalarla bezenecek.Hem bunu hepimiz gorecegiz,yakinda olacak?"
Ankara 13 Ekim'de baskent oldu.Bazi Batili devletler Ankara'nin nufusu ve kirsalligi yuzunden buyukelci gondermeyeceklerini aciklamalarina ragmen karar degismedi.

RADYO VE SiNEMA HAKKiNDAKi GORUSU

Ataturk'un radyo ve sinema hakkindaki sozleri onun "ileri goruslu"lugunu bir kez daha kanitliyor. -
"Sinema,gelecekteki dunyanin bir donum noktasidir.Simdi bize basit bir eglence gibi gelen eglence olan radyo ve sinema bir ceyrek asra kalmadan yeryuzunun cehresini degistirecektir.Japonya'daki kadin,Amerika'daki zenci,Eskimo'nun ne dedigini anlayacaktir.Tek ve birlesik bir dunyayi hazirlamak bakimindan sinema ve radyonun kesfi yaninda tarihte devirler acan matbaa,barut,Amerika'nin kesfi gibi olaylar oyuncak nispetinde kalacaktir."
Bu sozler radyonun emekleme,sinemada ise yeni yeni calismalar yapildigi bir donemde ifade edilmistir. Bir diger onemli nokta ise "Tek ve Birlesik Dunya " duzeninden bahsetmesidir.Bana kalirsa herkesin internet'i tanimasi bu olayi kavramasi icin bile yeterlidir.

iTALYANLARiN HABESiSTANA SALDiRMASi.KiM BiLEBiLiRDi Ki?

Bu olayi aktaran Ataturk'un yakin arkadasi Munir Hayri Egeli'dir.Egeli'nin agzindan naklediliyorum: Habesistan Savasi baslamadan once italya'nin Rodos'a askeri harekatta bulundugu gunlerdi?Bir aksam Ataturk'un sofrasina davet edilenler onu balkonda gezinirken buldular.Ataturk:"Tevfik Rustu" nerde?" Diye sordu.Ankara Palas'da bazi sefirlere ziyaret veriyorlar,dediler. Daha sonra hep birlikte davetin verildigi Ankara Palas'a gidildi. Ataturk Arnavutluk Elcisi Asaf Bey'in yakininda giris ve cikis kapisini iyi gorebilecegi bir yere oturdu. Ataturk:
"Asaf Bey,gazetelerde bir takim resimler goruyorum.Arnavutluk'da operet mi oynaniyor?".
Bu sozleri ile Kral Zogo'nun sorguclu resimlerini kastettigini anlayan elci sasiriyor?Ataturk devam ediyor: -
"Cumhuriyet'de ne zarar goruldu ki,krallik ilan edildi.Hem takip edilen politika tehlikelidir.italya'nin Arnavutluk'u Balkanlar'da bir basamak yapmasi muhtemeldir."
Mudahaleye kalkan italyan sefirine Ata:
"Haber aldigimiza gore Roma'da bazi ogrenciler elcilik onunde gosteri yaparak Antalya'ti istemisler.Antalya sigara paketi midir ki sefir cebinden cikarip versin.Antalya buradadir.Buyurun alin.Hem benim bir teklifim var.Hakikaten boyle bir sey dusunuyorsa,Musolini'ye mudahale edelim.Antalya'ya asker cikarsin.Butun ihracaat tamam olunca harp ederiz.Maglup eden hakkina razi olur."
Bu sozleri duyan italyan elcisi atiliyor:"Bu bir harp ilani midir?"
Ataturk:
"Hayir ben burada bir fert olarak konusuyorum.Turkiye de harp ancak Turkiye Buyuk Millet Meclis'nin yetkileri icindedir."
Bu durum uzerine Basbakan ismet Pasa'ya haber verilir telefonla.Ve Ankara Palas'a cagrilir. Ataturk bunu haber alinca:
"Hukumet geliyor,biz gidelim" der. Cankaya'ya dondugu zaman sunlari soyler:
"italya ile harp tehlikesi yoktur.Rodos'a yapilan hareket Habesistan'a yonelecektir."
O yillarda italya'daki fasist yonetim kendine yeni somurgeler ariyordu.Avrupa gazetelerinde zaman zaman italya'nin Rodos Adasi'na yakin Anadolu topraklarini isgale hazirlandigina iliskin haberler yayinlaniyordu.Turk hukumeti de her ihtimale karsi butun tedbiri almisti.Ancak Ataturk'un soyledigi yine gerceklesti ve italya Turkiye yerine Habesistan'a saldirdi.

RUSYA'NiN GELECEGi

Kurtulus Savasi sirasinda en buyuk destegi Rusya'dan alan Mustafa Kemal,savas sonrasinda ise iliskileri belli bir duzeyde surduruyordu.Cunku Lenin'den sonra iktidari ele geciren Stalin Rusya'yi keyfi bir sekilde yonetiyordu? 1936 yilinda Ataturk her zamanki gibi Cankaya'daki aksam yemeklerinde ulkenin sorunlarini konusurken,masadakiler sik sik Pasam,Ruslar soyle ileri adimlar atiyor,ekonomide,sanayide,askeri alanda soyle basarili oluyorlar diye anlatiyordu. Ataturk'un bunun uzerine yemegi birakip masanin uzerindeki icinde meyvelerin bulundugu tabagi aliyor ve yere atacakmis gibi yapiyor.Masadakilere :
"Eger bunu yere biraksam kac parca olur?" diye soruyor. "40 parca olurdu Pasam"diyorlar. "Hayir.." diyor Ataturk,soruyu yine tekrar ediyorlar,ayni cevabi aliyor.Bunun uzerine "Bilemediniz?" diyor. Ve devam ediyor:
"Biraz sabredin?Yurtta Sulh,Cihan'da Sulha sarilin.Cunku 60 yil sonra Rusya 60 parca olucak.Bu nesil Bolsevik ihtilali yapti.Kan kussa,kizilcik yedim der.Ogullari da babalarinin istikametinde gider.Ama ondan sonraki nesil Rusya'yi 60 parcadan boler?"
Bu sozler 1936 yillarini soyle bir hatirlayalim..Henuz daha ii.Dunya Savasi cikmamis ve Rusya buyuk bir guc olmamisken,bu soz soylenmistir.Anlattigi seyler 64 yil sonra gerceklesmistir.Ataturk devam etmistir: -
"Bu gun Sovyetler Birligi dostumuzdur,komsumuzdur,muttefikimizdir.Bu dostluga ihtiyacimiz vardir.Fakat,yarin ne olacagini kimse bugunden kestiremez.Tipki Osmanli gibi,tipki Avusturya Macaristan imparatorlugu gibi parcalanabilir,ufalanabilir.Bu gun Rusya'nin elinde simsiki tuttugu milletler avuclarindan kacabilirler.Dunya yeni dengeye ulasabilir.iste o zaman Turkiye ne yapacagini bilmelidir.Bizim,bu dostumuzun id****inde dili bir,inanci bir,ozu bir kardeslerimiz vardir.Onlara sahip cikmaya hazir olmaliyiz.Hazir olmak yalniz o gunu susup beklemek degildir.Hazirlanmak lazimdir.Milletler buna nasil hazirlanir?Manevi kopruleri saglam tutarak..Dil bir koprudur.inanc bir koprudur.Tarih bir koprudur.Koklerimize inmeli ve olaylarin boldugu tarihimiz icinde butunlesmeliyiz.Onlarin bize yaklasmasini beklemeliyiz,bizim onlara yaklasmamiz gerekliligidir.Rusya bir gun dagilacaktir.O zaman Turkiye onlar icin ornek bir ulke olacaktir."diyen Ataturk :
"Turkiye 21 nci Yuzyili sekillendiren Avrasya icin bir kilit ulke konumundadir.Onlar bizi ornek alacaklardir." diye gorusunu bildiriyor. Ataturk'un ileri gorusunu 1999 yilindan 2000 yilina girerken gozlem yapan ve gazeteleri televizyonlari yani kisacasi dunyayi takip eden herkes su an bile anlayabilir.

AVRUPA BiRLiGiNiN KURULUCAGiNi BiLiYORDU?

Ataturk dis politikaya da onem verilmesini cok iyi biliyordu.Turkiye'nin komsularinda meydana gelebilecek olaylardan etkilenebilecegini savunan Ataturk bir aksam Cankaya Kosku'nde cocukluk ve mahalle arkadasi Asaf ilbay'in da aralarinda bulundugu dostlarina dis siyaset hakkinda dis siyaset hakkinda sunlari anlatir: -
"Bir Balkan Birligi'ne luzum vardir.Beni birakiniz ki firkamin lideri olarak Balkanlar'da bir seyahat yapayim.Balkan devlet adamlariyla konusayim ve efkari umumiyeyi hazirlayayim.Dunyanin ufuklarinda kara bulutlar goruyorum.Balkan Birligi kurulabilirse,bir Avrupa Birligi'ne yol acilabilir.Bati devletleri de er gec birlesmis olacaklardir."
Avrupa Birligi dusuncesi ilk olarak ancak ii.Dunya savasi sonrasinda ortaya cikabilmistir.1960'larin basinda Bati ulkeleri tarafindan uzerinde konusulmaya baslanmis olan bu dusunce,1980'lere gelindiginde ancak genislemeye baslayabilmistir. Oysa ki,Ataturk bakislarini bir noktada yogunlastirarak dalgin bir halde israrla sunlari sunlari soyluyordu:
"..Evet,bir Balkan Birligi ve sonra da Bati Devletleri Birligi beseriyeti ve uluslari,gorunur gorunmez felaketlerden koruyabilir.Yoksa insanligin basina gelecek sefalet ve istiraplara olcu yoktur.Dunya bir ucurama dogru gidiyor?"

UCAKLARLA iLGiLi KEHANETi

Ataturk ucaklarin henuz daha birakin savaslarda kullanilmasini normal gunlerde bile kullanilmadigini ve bircok kimse icin olum kutusundan baska bir sey olmayan gunlerde ,Fransa'da Abidin Daver'e soyledigi ucaklarla ilgili soyle demistir:
"Teyyareler gun gelecek savaslarda onemli roller oynayacaktir."
1908 yilinda soylenen bu soz ,Abidin Daver'in hic aklina yatmadigini itiraf etmistir.Cunku o yillarda ucagi savasta kullanilmasi akillarda dahi yok gibi bir seydi.

ANNESiNiN OLUMUYLE iLGiLi GORDUGU RUYA?

Zubeyde Hanim rahatsizligi artigindan Ussakizadeler 'in evinde ogluna hasret vefat eder.Ancak bu haber Pasa'ya nasil haber vereceklerini dusunuyorlardi. Annesinin olumunden habersiz olan Mustafa Kemal ,ayni saatlerde trenle ciktigi Yurt gezisinde uyumaktaydi. Gecenin ilerleyen saatlerinde gordugu kabus gibi ruya yuzunden kan ter icinde uyanir..Bir sigara yakar ve zile basarak kompartimanindaki hizmetine bakan Ali Cavus'u cagirip: -"Gordugum ruya canimi sikti?"der. Ali Cavus :
"Hayirdir Pasam" deyince Ataturk de ruyasini anlatir: -"Pek hayir olacaga benzemiyor.Kirlik bir yerdeymisiz.Her taraf yesillik.Birden bire sel geliyor,annemi alip goturuyor.Endise ediyorum.Yaverlere soyle,Izmir'e telgraf cekip annemin saglik durumunu sorsunlar?"
Aci haber tez gelir derler?Kisa bir sure sonra Yaver Salih'in yolladigi sifreli telgraf le gelir.Ataturk telgrafin sifreli oldugunu derhal anlayarak: -"Annem oldu mu?" Ali Cavus uzgun bir sekilde telgrafi uzatir: -
"Basiniz sag olsun Pasam." Gozleri yasla dolan Ataturk :
"Bana malum oldu..Bana malum oldu?Bunun kabusunu gordum ben..Anam..Zavalli cilekes anam..Benim anam oldu baska analar sag olsun.."
diyerek koltuguna coker. Vatan hizmetinin zorunlulugu yuzunden annesinin cenaze torenine katilamaz.
Bunlar ve bundan daha fazlasi kehanet Ataturk'un dusuncelerinde belirmistir.Daha sonra bunlari cesitli olaylardan sonra dile getirerek parapsikolojik yetenegini gormemize neden oluyor.Daha fazla bilgilenmek icin Gazeteci Ali Bektan'in 18 yillik alin teriyle cikardigi "ATATURK'UN KEHANETLERI" adli kitabini alabilirsiniz.Gercekten bizim icin bir "Kader" diyebilecegimiz Ataturk sozleri,fikirleri ve dusuncerini TURK HALKINA her zaman onune sunmustur.Bize dusen boyle bir kisilige sahip oldugumuzla ovunmek yerine,bize kalan miraslari olan ulkemiz ve dusuncelerini gelistirip yeni neslin cocuklarina "net bir " TURKIYE birakmak icin calismamiz gerekecektir. Durumumuzu ozetlersek :
"Bilginin efendisi olmak icin Calismanin kolesi olmak lazimdir."
Ataturk'un dogum haritasi
Ataturk'un dogum tarihi ve saati bilinmemektedir. Dogum Haritasinin olusmasi icin bu bilgiler onemlidir.
Ataturk'un dogum tarihi ve saati bilinmemektedir. Dogum Haritasinin olusmasi icin en onemli bilgiler bunlardir. Bu nedenle Bati Astroloji Sistemi (Tropik Zodyak) ile tarih ve saati bilinmeyen kisiye ait horoskop hazirlanmasi olanaksizdir. Ancak, dunyanin en eski ve etkili astroloji sistemlerinden olan Hint (Vedic) Astrolojisi ile dogum bilgilerinin bulunmasi mumkundur. Bu yontemi aciklayan bilgiler unlu Vedic astrologu B.V. Raman'in "Hindu Predictive Astrology" adli eserinin 210. Sayfasinda "Unknown Birth Times" (Bilinmeyen Dogum Zamanlari) bolumunde bulunmaktadir. Ayrica, hesaplarin nasil yapildigi "Mistik Hint Astrolojisi" adli eserimde aciklanmaktadir.
Vedic kurallarina gore yapilan arastirma sonucunda Ataturk'un 17 Mayis 1881, Sali gunu, Saat 11.45 de Selanik'te dunyaya geldigi saptanmisti