• 21-07-2022, 03:01:01

Perry Anderson - Antikiteden Feodalizme Gecişler, İletişim Yayınları, İstanbul 2017.

Cev: Uygur Kocabaşoğlu

Yıllardır antik toplumsal formasyonların donuşumu etrafındaki tartışmaların onemli kaynaklarından biri olmuş Antikiteden Feodalizme Gecişler, feodalizm oncesi siyasal, toplumsal, iktisadi ve sınıfsal yapıları tarihselleştirerek uretim bicimlerinin donuşumu uzerine geniş bir coğrafi alanı ele alır. Yunan devletlerinden Roma İmparatorluğu’na, Batı ve Kuzey Avrupa’dan Akdeniz, Balkanlar ve Bizans’a uzanan geniş bir perspektifle toprak mulkiyetinden koleliğe, serflikten yonetici sınıfların bicimlenişine, uretim bicimlerinin donuşum-eklemlenmelerinden artığa el koyma pratiklerinin değişimine hukuktan goclerin etkisine kadar pek cok kategori ve sureci mutlaki devletin oluşumu hattına kadar inceleyerek kapsamlı bir analiz ortaya koyar. Anderson’dan klasikleşmiş bir başvuru kaynağı...

“Antikiteden Feodalizme Gecişler, klasik antikitenin siyasal ve toplumsal dunyasını, oradan Orta Cağ dunyasına gecişin doğasını ve Avrupa’da bunun sonucu olarak feodalizmin yapısını ve evrimini keşfe calışmaktadır; gerek Akdeniz, gerekse Avrupa’daki bolgesel farklılıklar calışma boyunca merkezdeki temayı oluşturmaktadır.”

PERRY ANDERSON

**Yukleme bana ait..

Format PDF. Boyut. (3.28 MB) 337 Sf.

ISBN: 9789750521577

Gizli İçerik:
    Gizli içeriği görmek için mesaj yazmalısınız.