sac bakım tavsiyeleri
kuaforden sac bakımı

Sevgili melekler, dunya capında nam salmış olan unlulerin kuaforu Negin Zand, sac bakım sırlarını paylaştı. Kate Hudson’ın kumsal sarısı parlaklıklarından Megan Fox’un koyu kestane buklelerine kadar super starların saclarına ışık veren Negin Zand, sac boyama denince ilk sırada gelen isim. İran doğumlu Zand Emirates Woman dergisine sac bakımıyla ilgili bazı tuyolar vermiş...

Sac bakımı kariyerine nasıl başladınız?

İran’ın en iyi sac bakım uzmanlarından olan ve hanedanlık ile unlulerin saclarını yapan annemi izleyerek buyudum. Onu izlemek oyle ilham vericiydi ki ona benzemek istiyordum.

Sac boyamada doğal bir yaklaşımdan yana olmakla tanınıyorsunuz, bu daha az kalıcılık anlamına geliyor mu?

Evet, muşterimin doğal sac renginden fazla uzaklaşmıyorum, en fazla bir ton acık ya da koyu. Benim uzmanlığım bir cocuğun sacı gorunumu vermek ve biraz daha keskinleştirmek icin kullanılan bir boyama tekniği olan balyaj.

Bu parlaklığın kalıcılığı uc ay ve hem yer belirleme hem de zamanlama onemli. Folyo kullandığında parlak bolgeler birbirine cok yakın oluyor ve sınırlar beliriyor. Ama balyaj daha doğal bir gorunume sahip.

Bu parlaklığın daha uzun surmesini nasıl sağlarız?

Astar renk ile cakışmamasını sağlayın ve boyayı durularken uclarından yukarı kaldırarak rengin parlak kısımlara bulaşıp onları duzleştirmesine izin vermeyin.

Aynı zamanda diplerde bir derinlik olması daha doğal gorunduğunden hoş oluyor.

Sactaki birikimi temizlemek icin haftada bir renk koruyucu şampuan kullanın.

Sacın parlaklığını onleyen ceşme suyundaki klorin veya minerallerden kurtulmak icin sacınızı icme suyuyla durulayın ve kurutun.

Evde sac boyamak iyi bir fikir mi?

Eğer kuaforunuze gitmeden once ufak bir mudahale yapmak gibi basit bir şey değilse pek de değil. Her zaman icin renkler sacta kutuda gorunduğunden bir ton koyu durduğundan beğendiğiniz tonun bir acığını tercih edin.

Sacımıza boylesi bir parlaklık kazandırıldıktan sonra ona nasıl bakmalıyız?

Her zaman iyi urunler ve sac kurutma makinesi kullanın.

Uzun bir unlu muşteriler listeniz var. En cok hangisinin bukleleriyle gurur duyuyorsunuz?

Sarah Jessica Parker, Kate Hudson, Jane Fonda, Diane Lane and Jennifer Aniston.

Size gelmeden once kimin sacı en kotu durumdaydı?

Sarah Jessica Parker’ın sacı cok sarıydı ve parlaklıkların yerleşimi yapay gorunuyordu.

Jane Fonda’nın sacı fazla uzun, sarı ve bozdu. Derinliği de yoktu.

Kimin sacını yapmak isterdiniz?

Meryl Streep, Annete Bening, Hillary Clinton ve Robyn Wright (cunku ona bayılıyorum). Jennifer Lawrence’ınkini yapmak muhteşem olurdu ve neredeyse yapıyordum. Kendisi icin beni aradılar ama maalesef şehir dışındaydım. Umarım yakında yaparım.

Sac boyası icin yeni bir kuafore gitmeden once ne tur hazırlıklar yapmalıyız?

Yeni bir boya uzmanıyla 5-10 dakikalık bir danışmanlık gerekir. Onceki boyalardan kalanlar hakkında her zaman durust olun ve sacınız kesildiğinde parlaklıkların gitmemesi icin boyamadan once sac kesimi yaptırın. Sac derisine zarar vermemesi icin boyatmadan once yaklaşık bir gun sacınızı yıkamayın. Benim acık dediğim kahve tonu sizin icin koyu olabilir. Bu nedenle her zaman elinizde bir gorsel bulunması maksadıyla beğendiğiniz sac renginin resmini getirin.

Yıllar boyu can cekiştikten sonra doğal sac renginize nasıl donebilirsiniz?

Sacınızı uzatmanız ve daha sık kestirmeniz gerekir. Ve bitkisel boyalarla boyayarak dipleri ile ucları arasında aşırı bir fark olmamasını sağlayabilirsiniz.

Yeni renk trendleri neler?

Ben pastel renklerden sıkıldım. Bence daha doğal, parlak ve derinlikli renklere doneceğiz.

Sac şekillendirici urunler ile fon sac rengini etkileyebilir mi?

Şekillendirici urunler elbette ki etkileyebilir. Isı ise rengini acar. Ve boyalı saclara ozel olmayan şampuanlar rengin solmasına neden olur.

Sac şekillendirme setinizde kesinlikle denememiz gereken yeni urunler var mı?

Şekillendirme setimde Renee Furterer sprey şekillendirici, UV’den koruduğu icin Shu Uemura esans yağları, Shu Uemura şampuan ve şekillendiriciler ile Kerastase şampuan ve şekillendiriciler var.
Emirates Woman