• 19-07-2022, 21:37:15

Felix Guattari - Kacış Cizgileri Başka Bir Olanaklar Dunyası İcin, Otonom Yayıncılık, İstanbul 2014.

Félix Guattari’nin olumunden sonra cocukları tarafından bulunan bu metni, ilk kez Fransızcada 2011 yılında yayımlandı. Guattari, bu metinde, Anti-Odipus’ta teşhir edilen “gosteren diktatorluğu”nun mikropolitik bir analizine girişir. İktidarlar artık sadece politik, ekonomik, kulturel kurumlara yatırım yapmakla yetinmemekte, egemen anlamlandırmalar ve davranışlar yoluyla bizzat oznellikleri zehirlemektedir. Bu butunleşmiş kuresel kapitalizmde, ozgurleştirici bir mikro-politika mumkun mudur? Arzu yuklu kacış cizgilerinin, bu diktatorluğun carklarını kırması ve yeni bir mucadele turunu, yeni bir olanaklar dunyasını yaratması? Kapitalist toplumların tum gozeneklerinden sızmakta olan faşizme karşı molekuler bir devrim mumkun mudur? Ama burada oncelikli hicbir duzey yoktur. Biri oncelikli olarak toplumu değiştirmekten, oteki gercek yaşamda olup bitenle meşguliyetten ibaret iki ayrı zaman yoktur! Molekuler devrim, tabi kılıcı buyuk toplumsal sistemleri olduğu kadar gruplarda, ailede ya da bireyde işlemekte olan minyaturleşmiş iktidarları da hedef alan coklukların uretim ve yaratım deneyleriyle daima uyumludur. Guattari’ye gore, mumkun başka bir dunyanın inşası ancak bu deneylerde başlayabilir.

**Yukleme bana ait.

Format PDF. Boyut (4.79 MB). 333 Sf.

ISBN: 9789756056691

Gizli İçerik:
    Gizli içeriği görmek için mesaj yazmalısınız.