Selin Cağlayan, bu kitabında, İslam'ın siyasi bir ideolojiye -İslamcılığa- donuşmesini, İslam ve İslamcılık arasındaki farkı, İslamcılığın onderlerinin hayatları yaşadıkları tarihsel ve siyasal koşulların duşuncelerine etkilerine ilişkin yaklaşımları titizlikle aktarıyor.
gercek niteliğini samimiyetle oğrenmeyi amacladığı kişisel bir sorgulama niteliğini taşıyan kitapta, ceşitli yerli ve yabancı kaynaklardan yararlanarak, İslamcılığın oykusunu anlatıyor.
Cağlayan, bu surecte kuresel guclerin oynadığı rol konusundaki iddialara da yer vererek İslamcılığın Batılı kokenleri gibi Turkiye'de uzerinde cok durulmayan bir konuyu tartışmaya acıyor. Kureselleşme nedir? Batılı koklere sahip İslamcılık, kuresel gucler arasındaki mucadelede her iki tarafca da gerektikce kullanılan -diğer ideolojiler gibi- bir piyon mudur? Oyleyse bu gucler kimdir ve aralarındaki kavganın niteliği nedir? gibi sorulara cevap ararken, bir yandan da onermelerde bulunup onlara kanıt arama yoluna gidiyor.
İslamcılığın geleceğine ilişkin senaryolara da yer veren yazar, kitabın İslamcılık konusundaki klişeleri mutlak doğrular olarak kabul eden laik kesimin buyuk coğunluğunun yanı sıra kendilerini şu ya da bu nedenle İslamcı olarak niteleyen pek cok kişi icin de aydınlatıcı olması umudunu taşıyor.
Basım Yılı: 2011
Yayınevi: İmge
ISBN: 978-975-533-667-1
Sayfa Sayısı: 419
Aranabilir PDF + 5.5 MB
Mediafire