• 19-07-2022, 20:50:35

Vatan gazetesi polis muhabiri yazar Savaş Akın

Ve Fox Tv muhabiri Lokman Dağ'dan

Eğlenceli, sıra dışı bir calışma "tape'den kodese / sus ulan polis dinliyor"

"Ayşe Arman, sevgili Yılmaz Ozdil'le roportaj yaparken benim televizyonculuğumu soruyor. Yılmaz da 'Uğur Dundar televizyonculuğun ZEUS'udur' diyor. Roportajın yayınlanmasından sonra bazı yakın dostlarım bu tanımı kullanıp, bana takılmaya başladılar. Ben de şakayı sevdiğim icin aldırmadım.

Bunlardan biri de sevgili Nedim Şener'di.

Sık sık telefonla konuştuğumuz gunlerin birinde Nedim aradığında 'Nasılsın Zeus?' dedi.

Ben de şakayı devam ettirerek 'Sağol Apollon sen nasılsın?' diye cevap verdim. ...

Nedim'in telefonda bana hitap ederken kullandığı 'ZEUS' tapelere 'deyyus' olarak gecmiş! Guler misin, ağlar mısın? ..."

Uğur Dundar

"Elinizdeki kitap, ulkemizde cok acı ve uzucu anıları akla getiren 'telefon dinleme' olayına farklı bir boyut getiriyor. Yasal dinlemelerle suc orgutlerinin karanlık ilişkileri ortaya cıkarılırken, okuyucunun gulmekten kendini alamayacağı sahneler, diyaloglar sergileniyor. Telefonlarının dinlendiğini bilen kişilerin, buna bir onlem olarak, kısık sesle konuşmaları gibi mizah tonu yuksek yaşanmışlıklara yer veriliyor. Boyle bir kitap insanların duşgucunden değil ancak hayatın icinden kaynaklanabilirdi. Cunku hayat, duşgucunden daha zengin.

Kitabı okudukca bana hak vereceksiniz."

Zulfu Livaneli

"Gazetecilik icin 'objektif' meslek denir. Halbuki, fotoğraf makinesi'nden ibaret değildir. Telefon ahizesi'dir aynı zamanda… Cunku, gorduklerimiz bazen flu olabilir ama, duyduklarımız her zaman nettir.

Turkiye gerceğini kulak'tan anlamamızı sağlayan, kahkahalarla okuyacağınız bir kitap bu."

Yılmaz Ozdil

"Muhabir; gunluk duşunur, gunluk uretir... Habercilikte; ozelllikle de televizyon haberciliğinde ne yazık ki dun yoktur bugun vardır. Ancak kanımca hayata not duşmek de gerekir. Genc ve yetenekli televizyon muhabirlerinin yazdıkları kitaplar beni cok mutlu ediyor. Aynı catı altında calış- tığım genc ve yetenekli haberci Lokman Dağ ve arkadaşı Savaş Akın, uydudan ucup gitmemesi gereken bilgileri damıtarak kitaplaştırdı. Okuyunca iyi de ettiğini gordum... Sanırım siz diğer okuyucular da goreceksiniz ve de tebessumle okuyacaksınız."

Doğan Şenturk

"Telefon dinlemelerinin perde arkasında yaşananlar fıkra gibi olabiliyormuş. Okurken bu kadar da olmaz diyeceğimiz, tam bir durum komedisinin icinde buluyorsunuz kendinizi.

Hızlı akan hayatın icinde size farklı duygular yaşatan eğlenceli bir kitap..."

Burak Ozcivit

"Ben hep kulakmisafiri oldum. Hic telekulak misafiri olmamıştım. Size okuyunca ne olur bilmem ama,

benim gulmekten omrum uzadı kesin... "

Gupse Ozay

Baskı Yılı: 2012

Yayınevi: Postiga

ISBN: 9786055711863

Sayfa Sayısı:

Aranabilir PDF + 3.5 MB

Mediafire

Gizli İçerik:
    Gizli içeriği görmek için mesaj yazmalısınız.