• 19-07-2022, 20:43:40

Sınıflı toplumlarda ve sınıf mucadelesinin verildiği ulkelerde ve sureclerde tukenmeyen enerjileriyle Devrimci Kimlik ve Kişilikler daima yerlerini almıştır. Devrimci Kimlik ve Kişilikler ozel yaşamları, uretim faaliyetindeki rolleri, işleri ve tum nitelikleriyle toplumda sevilip sayılmaktadırlar. Onların devrimci yaşamlarını, direngenliklerini, anılarını ve davaları uğruna verdikleri mucadeleleri diri ve temiz tutmak zorundayız.
    Sınıfsız, somurusuz, sınırsız, eşitlikci, ozgurlukcu bir dunyanın uretilip yaratılmasında Devrimci Kimlik ve Kişiliklerin ozel ve cok saygın bir yeri vardır. Devrimci Hareketimizin yeni nitelikler kazanmasında onlar; “yol acıcı” oncu bir işleve sahiptirler.
    Her sınıflı toplumda somurulen ve ezilen sınıflar, bu turden niteliklere sahip insanları yetiştirmiş ve onların yaşamlarını abideleştirmiştir. Yaşadığımız coğrafyada ise, “Sol Cenah” orgutleri “Benim partim, benim sendikam, benim gazetem, benim şehidim…” diyerek politika yaptığını sanmakta, Devrimci Kimlik ve Kişilikler’in anılıp sahiplenilmesi konusunda da benzeri bir yaklaşımı sergilediği gorulmektedir. Kimileri ise, “Orgutler Anarşisi” parselasyonunda, devrimci hizayı bozarak, bu insanlarımızı anmak dahi istememektedir. Oysa bu turden niteliklere sahip insanlarımızı sınıf mucadelesi yetiştirmiştir. Onları kimi burjuva ve kucukburjuva “sol” kaygılar dışında ve ustunde tutmamız esastır. Devrimci Kimlik ve Kişilikleri Devrimci Hareketimiz yetiştirmiştir. Onlar artıları ve eksileriyle bu coğrafyanın insanlarıdır. Terini ve kanını davası uğruna akıtmışlardır.

Elimizdeki kitapta Devrimci Hareketimize butunluklu bakamayan kimi orgut, grup ve şeflerce anılmayan ya da “suskunlukla” geciştirilmek istenen bizim insanlarımızın portrelerinin cizilerek Kolektifimizce kitaplaştırılması uygun gorulmuştur.

Aranabilir PDF + 5.7 MB

Yandex

Gizli İçerik:
    Gizli içeriği görmek için mesaj yazmalısınız.

Mediafire

Gizli İçerik:
    Gizli içeriği görmek için mesaj yazmalısınız.