• 19-07-2022, 20:34:31
    #1






    Herhangi bir toplumsal ya da siyasal gelişmeyle ilgili olarak doğru ve sağlıklı bir politika uretebilmek, o gelişmeyle ilgili olarak sırasıyla nesnel verilere dayalı bir anlama, acıklama, tanımlama ve yonlendirme sureclerinin izlenmesini gerektiriyor.

    Ancak Suriye krizine yonelik tavırların, ‘yonlendirme’den başlanarak ve ters sıra izlenerek belirlendiği goruldu.



    Siyaset, medya ve din figurleri aracılığıyla analiz surecleri tersine işletilerek oluşturulmak istenen algıdan duyduğumuz kuşku, bizi Suriye krizini nesnel verilerle anlama, acıklama ve tanımlama duşuncesine yoneltti ve elinizdeki kitap bu duşuncenin eseri olarak ortaya cıktı.



    2011’den itibaren bolge ve Batı basınını ve muhaliflere ait sosyal medya hesaplarını surekli olarak izleyerek, kitabın birkac katı buyukluğunde oluşturduğumuz arşiv, sureci anlama cabamıza kaynaklık teşkil etti.



    Kitapta yer alan 3 binden fazla dipnotun da işaret ettiği izleme sureci sonunda Suriye krizine dair yaptığımız tanımı ise kitaba isim olarak belirlemeye karar verdik.



    Uc ana bolumden oluşan kitabın birinci bolumunde başından beri Suriye’de yaşanan krizi, Şam’ın bu krizi yonetme tarzını, muhaliflerin buna yonelik tepkilerini, uluslar arası girişimleri anlattık ve bu sureclerin analizlerini yaptık.

    İkinci bolumde siyasî muhalif grupları, ucuncu bolumde de silahlı grupları orgut ve liderleriyle tanıtmaya ve perspektiflerini yansıtmaya calıştık.





    Yayın Tarihi: 11.07.2014

    ISBN: 9786055030131

    Yayınevi: Onsoz

    Sayfa Sayısı: 1136







    Aranabilir PDF + 32.22 MB









    Yandex



    Gizli İçerik:
    Gizli içeriği görmek için mesaj yazmalısınız.








    Mediafire



    Gizli İçerik:
    Gizli içeriği görmek için mesaj yazmalısınız.