• 19-07-2022, 20:32:25

Elinizde tuttuğunuz bu kitap N. K. Krupskaya tarafından halk eğitimi ve politeknik eğitim konularının değişik yonleri ve detayları ile kaleme alınan ve sosyalist toplumun inşasında pedagojik eğitim ve aydınlanma calışmaları, yeni nesillerin eğitilmesi ve yetiştirilmesi konuları uzerine yoğunlaşan makalelerinden oluşmaktadır.

Birinci bolumde Krupskaya, Lenin'in halk eğitimine yaklaşımını değişik yonleriyle yansıtmakta ve sosyalizmin inşasında halk eğitiminin onemini vurgulamaktadır.

Kitabın ikinci bolumunde ise, Marx, Engels ile Lenin'in işci ve emekcilerin aydınlatılması konularındaki duşuncelerinden ve yaptıkları calışmalardan yola cıkarak, kapitalist okul ve sosyalist okulu karşılaştırmaktadır. Krupskaya, yeni sosyalist okul hakkında kaleme aldığı makalede bilime ve Marksist-Leninist cizgiye sadık kalarak, okulun sosyalizm koşullarında nasıl olması gerektiği, calışma ve emek ekseninde, politeknik eğitim konularında bilimsel sosyalist bakış acısını ayrıntılı bir şekilde ortaya koymaktadır. Krupskaya, pedagojik eğitimin fabrikalarda surdurulen uretimle birleştirilmeden, sosyalizmi yaşatacak yeni nesillerin oluşturulamayacağını belirtmektedir.

Cevirmen: Ozgur Metin Demirel

ISBN: 9786055315436

Basım: Ocak 2013

Sayfa Sayısı: 135

Aranabilir PDF + 2.71 MB

Yandex

Gizli İçerik:
    Gizli içeriği görmek için mesaj yazmalısınız.

Mediafire

Gizli İçerik:
    Gizli içeriği görmek için mesaj yazmalısınız.