"Turkiye’nin uyuşturucuyla ilişkisi, genellikle hep ‘dolaylı’ bir ilişki olarak konu edildi: 1970’lerde haşhaş ekiminin yasaklanması ve uluslararası eroin ticaretinin onemli bir transit yolu olması dolayısıyla... Peki, 1930’ların ortasında İstanbul’da eroin ureten uc fabrika bulunduğunu... bu işletmelerin yonetim kurullarında donemin saygın isimlerinin yer aldığını... Turkiye’nin o donemde bu fabrikalar nedeniyle buyuk bir uluslararası baskıya maruz kaldığını biliyor muydunuz? Turkiye, uluslararası eroin piyasasının uretim, kullanım, dağıtım dongusunde kilit bir ulke. Eroin, Turkiye’nin ekonomik, toplumsal ve siyasal ‘duzenini’ anlamak icin hesaba katılması gereken bir faktor. Cengiz Erdinc, bu ayrıntılı incelemesinde, Turkiye’de eroin olayını butun boyutlarıyla ele alıyor: Uretim yapısı... kacakcılık ‘sektoru’... polisiye ilişkiler... tıbbi etkiler ve sorunlar... toplumsal ortam ve alt-kultur...

Overdose Turkiye, Turkiye’nin karanlık yuzune ışık tutuyor ve bu netameli maceranın uzun tarihinde iz suruyor."

NOT : Kunye kısmı eksiktir.

İletişim Yayınları, 1. Baskı, 2004

Gizli İçerik:
Gizli içeriği görmek için mesaj yazmalısınız.