• 19-07-2022, 19:19:21

Gardiyanın mahkumları ozgurleştirdiği nerede gorulmuştur? Oyleyse "erkeklerin de kadının ozgurleşmesi icin gercekten yapabilecekleri hicbir şey yoktur" diyor Gisele Halimi. "Kadınların devrimi mi; kadınların onculuğunde bir devrim mi? Kadınların kurtuluşu mu; kadınların onculuğunde erkeklerin de kurtuluşu mu?" Gisele Halimi soruyor, yanıt arıyor; kadın hareketinin hukuki ve politik oncu eylemlerinde etkin olarak yer alışını kimileyin roman tadında ve surukleyici bir kurguyla dile getirdiği bu kitabını ve kendini şoyle tanıtıyor: "Kadınların durumunu, her şey birbirine karıştığı, takılıp başarısızlığa uğradığı ve sonunda rahatsız edici olduğu icin bir aysberge benzettim. Gorunmeyen, soylenmeyen şeylere kadar uzanıyor bunlar. Su altında kalmış koklere: Kulture, yaratmaya, aileye, aşka ve nihayet erkeğe dek. Temel ve ustu kapalı bir suru ilişki.
    Bu kitapta cocukluğumu ve kadın olmayı oğrenişimi anlatarak kadınlara -ozellikle aralarında en gucsuz olanlarına- şunu soylemek istedim: Bilinc doğduğu zaman zayıflık guce donuşur ve bu bilincli gucten erişkin kadın doğmalıdır.
    Kendimi tanıtayım: Eve kapatılmış, siyasal karar mekanizmasından uzak, cinselliği yadsınmış, kultur ve kitle iletişim aracları tarafından şartlanmış olan kadınım ben. Hapsedilmiş Kadın.

Ceviri : Feyza Tulga
    Yayınevi: Broy
    Baskı Yılı : 1990

Gizli İçerik:
    Gizli içeriği görmek için mesaj yazmalısınız.