• 19-07-2022, 18:09:38
    #1

    Son 10-15 yılda, işkenceye karşı uğraş icinde yer almış olan herkes şu olguyu cok iyi biliyor: Işkence yontemleri dunyanın her yerinde giıgid e aynı hale gelmekted ir. Işkence yontemleri konusunda adeta bir uluslararası alışveriş var gibidir. Bunun kanıtlanması zor, cunku bu, yalnızca insansal kaynakları değil parasal kaynakları da gerektiriyor, oysa işkenceye karşı uğraşta parasal kaynaklar buyuk olcude yetersiz katıyor.
    Bununla birlikte, şu eğilim acıklıkla gozukuyor: Işkenceciler arasında uluslararası bir bilgi alışverişi vardır. Gunumuzde işkence uluslararasılaşmıştır.
    Bu yuzden, işkenceye karşı uğraşın da uluslararasılaşması cok onemlidir.
    Bu alanda elverişli bir eğilim var. Dunya Sağlık Orgutu (WHO) Dunya Psikiatri Orgutlenmesi (WPA ), ulusal capta pek cok tıp orgutlenmesi, hemşire ve hastabakıcı orgutleri ve diğer sağlık orgutleri işkenceye ve onun insan bedeninde ve ruhunda yol actığı sonuclara ilgi duymaya başlamakla kalmayıp, işkence sorununun gundeme getirildiği ve işkence kurbaniarına yardımın goruşulduğu uluslararası toplantılarda işbirliği yaparak, bu alanda aktif cabalar icine girmişlerdir.

    Gizli İçerik:
    Gizli içeriği görmek için mesaj yazmalısınız.