Yalcın Kucuk - Sicil
Akış Yayıncılık
Haziran 1997, İstanbul
173 Sayfa.
"...Bazan kendime soruyorum, eğer bunlar bana boyle yazıyorlarsa duşmanlarına nasıl kufrederler; zaman zaman karşılaştığım kufurler nedeniyle boyle duşunduğum oluyor. Sonra, hemen bu sorumun pek yersiz olduğu sonucuna varıyorum; bunlar beni duşmanları olarak goruyorlar ve bana, nefretle yazıyorlar..."
"...Nasıl haketmem ki; gorebildiğim butun yanlışların uzerine gidiyorum ve putları kim kırarsa heyecan duyuyorum. Bir putumuz daha vardı; "hapishane universite" diyorduk, bunun, siyasal tutsakların halk insanlarıyla birlikte yattıkları zaman ortaya cıktığını goremiyorduk, ancak siyasal tutuklular hep birarada yatınca, tutsaklara zulum insan hayalini zorlayınca, hapisciliğin ufku zaptetme ve iradeyi kırma fonksiyonları da ilave olunca, salt hapis yatmanın, ne kadar uzun olursa olsun, pek de bir yenileşmeye yol acmadığını goremiyorduk. Ben hep birlikte goremediklerimizi hissediyordum; bu nedenle, anında "zindan konferansı" kapısına sahip cıktım, biz Turkler icin de "zindan konferansı" gerektiğine inanıyordum..."
btsamim tarafından paylaşılan tek sayfa duzenleme
Yalcın Kucuk - Sicil
Siyaset Kitapları1 Mesaj
●14 Görüntüleme
- ReadBull.net
- E-Kitap Forumları
- Araştırma ve İnceleme Kitapları
- Siyaset Kitapları
- Yalcın Kucuk - Sicil