• 19-07-2022, 17:01:41

Ceviren: Nermin Abadan | | Yenilik Basımevi | | 123 Sayfa | | 1961 | | 6,68 MB | | PDF

Amerikan anayasa sisteminin oluş ve gelişimi konusunda esas kaynak ve metinlere dayanan bilgilerin eksikliği eskiden beri yabancı dil bilmeyen Turk yazar ve araştırıcıları icin doldurulması imkÂnsız bir boşluk yaratmıştır. Bu arada ozellikle Hukuk ve Siyasal Bilgiler oğrencilerinden buyuk bir kısmının ders kitab ve notları dışında, calışma alanları ile ilgili ciddî ve doğru araştırma kaynaklarından faydalanma imkÂnından yoksunlukları, surekli bir dert konusu olarak, eğitim politikamızın bir an once halli gereken esaslı davaları arasında girmiş bulunmaktadır.

Ancak bu davanın halli konusunda, gerek Millî Eğitim Bakanlığının, gerekse Universitelerle diğer kuruluşların, geniş gorevleri arasında yapabilecekleri yardımların son derece sınırlı olduğu şuphesizdir. Nitekim Millî Eğitim Bakanlığının, KlÂsikler serisinde - Plato ve Aristoteles dışında- siyasî konuda eserlere pek az yer verilmiştir. Bu arada orneğin Machiavelli'nin Yenicağ devlet nazariyesine cığır acan unlu siyasî eserleri bir yana bırakılarak, "Mandragola" adlı komedisi, KlÂsik yayınlar serisinde yer almıştır. Bu durum, muhtevaca klÂsiklere giren veya girmeyen onemli ve oğretici yabancı siyasî literaturun, dilimize cevrilmesini sağlamada, ozel gelir kaynaklarından faydalanmayı onemli ve zorunlu hale getirmiştir.
    (Onsozden)

Not: Kitap alıntıdır.

İyi okumalar dilerim...

Gizli İçerik:
    Gizli içeriği görmek için mesaj yazmalısınız.