• 19-07-2022, 17:00:15

Arka Kapak
    Eserimizi inşa etmek icin barışa ihtiyacımız vardı. Ben her zaman barış istedim. Fakat duşmanlarımız tarafından hep savaşa itildik. 1933 Ocağında iktidara gelişimizden beri aralıksız olarak her zaman savaş tehdidi mevcuttu. Bir taraftan her şeyi ele geciren Yahudiler ve onlara koltuk verenler, diğer taraftan da politikada realist goruşu tatbik edenler vardı. Aslında butun tarih boyunca bunlar birbirleriyle anlaşmaları mumkun olmayan iki ayrı duşunce cephesini temsil ediyorlardı. Bir tarafta duşunulmuş bir insanın ve dunya capında bir formulun tatbik edilmesini isteyenler vardı, diğer tarafta ise realistler bulunuyordu.
    Nasyonal Sosyalizm Alman insanından başka hic bir şeyle ilgilenmez ve onun saadetinden başka hicbir şey aramaz. Enternasyonalistler, idealistler, hayÂlciler her zaman fazla yukseği hedef olarak alıyor. Ulaşılması mumkun olmayan bir cinneti vaadederek butun dunyayı aldatıyorlar. Etikleri ne olursa olsun, Hiristiyan, komunist, humanist adını alsın; samimi, ahmak utanmaz veya sıradan biri olsun, butun, butun bu insanlar ellerinde bayrak gibi salladıkları bu formullerle ancak kole imÂl edebilmektedirler. Eldeki imkÂnlar nispetinde ben daima kendi capımızda bir cenneti tahayyul ettim. Bu cennete Alman milleti gelişip ilerleme yoluyla uaşacaktır.
    Ben, yalnız yerine getirebildiğim ve yerine getirebilme gucune sahip olduğu şeyleri vaadetmekle yetindim. Kışkırttığım cihanşumul kinlerin sebeplerinden biri de budur. Butun duşmanlarım gibi. yerine getirilmeleri imkÂnsız olan vaadlerde bulunmadığım icin oyunun kurallarını bozuyordum. Kararlı ve itiraf edilmeyen gayelerin, insanlığın saflığını istismar etmek alışkanlığı icinde olanlardan ve kışkırtıcılardan daima uzak kaldım.
    (Arka Kapak)

link :
    Gizli İçerik:
    Gizli içeriği görmek için mesaj yazmalısınız.

tarama alıntı olup yukleme bana aittir.