• 19-07-2022, 12:47:22
    #1



    Acımasız Aydınlık'ta Susie Linfield konularını somuren politik şiddet fotoğrafları ve izleyicilerinin rontgenci eğilimleriyle tatmin olduğu duşuncesine meydan okuyor. Bunun yerine tutkulu bir şekilde goruntulere bakarak –ve icinde insanları gormeyi oğrenerek– bizi şiddetin modern tarihine bağlıyor ve insanın acımasızlık kapasitesini araştırarak gerekli olan etik ve politik harekete bağlıyor. Walter Benjamin'den ve Bertolt Brecht'ten Susan Sontag'a ve postmodernistlere kadar gelen eleştirmenlerle boğuşarak –ve Holocaust, Cin Kultur Devrimi, ve yakın donemdeki terorist eylemler gibi olayların fotoğraflarını analiz ederek –Linfield fotojurnalizm ve yukselen insan hakları idealleri arasındaki karmaşık bağlantıyı keşfe cıkıyor. Kitabın sonuc bolumunde Robert Capa, James Natchway ve Gilles Peress'in vazgecilmez işlerini inceliyor ve fotoğrafın modern savaşın artan nihilistik yorungesini nasıl cevaplaması gerektiği sorusunu soruyor.

    “Acımasız Aydınlık'ta fotojurnalizmin ahlaki konularla ilgili suregelen guclu utanmaz ozru guzel bir şekilde dahil edilmiş. . . Linfield, fotoğrafcıları azizlere donuşturmeden ya da işlerini kutsal ikonlara cevirmeden onurlarını vererek fotojurnalizme bir savunma teklif ediyor.” JED PERL, New Republic

    “Linfield'in entelektuel keskinliği ve şiddetli yoğunluğu belki uzağa bakmak ya da sadece bakmanın bir secenek olmadığı konusunda bizi ikna edebilir. Şiddet dunyasında mantıklı olmak zorundayız. Linfield, James Agee'nin “varolanın acımasız aydınlığı” diye tanımladığı şeye “bakmamız, icine bakmamız” gerektiğini iddia ediyor. Maliyeti ne olusa olsun” SEAN O'HAGAN, Guardian

    “Acımasız Aydınlık ahlaki tanıklık ve empatik sıcramalar icin bir tez: kameranın her iki tarafındakiler icin hayatların –kederli yaşamların– ozetinin kitabı. Linfield icin eleştiri yuksek bir cağrı. Onun bakışında ve tartışmasında vicdanını dinleyen bir cekicilik var. Bir eleştiri calışması olarak Acımasız Aydınlık derin bir ayrım. Eminim kendi alanında tarihinin bir parcası olacak.”

    ALEX DANCHEV, Times Edebiyat Eki

    Eleştiri Dalınında Ulusal Kitap Eleştirmenleri Odulu Finalisti, 2010


    Susie Linfield, Village Voice, American Film ve Washington Post'ta editor olarak calıştı ve Los Angeles Times Book Review, New York Times, Bookforum, Village Voice, New Republic, Washington Post, Dissent ve Nation'ın da aralarında bulunduğu yayınlarda cok farklı alanlarda yazılar yazdı. Kulturel Haberler ve Eleştiri programını yonettiği New York Universitesinde gazetecilik bolumunde docent olarak gorev yapmaktadır.

    Kapak Fotoğrafı: Kızıl Khmer Rejiminde Tuol Sleng işkence merkezinde idam edilmeden once fotoğraflanan kimliği bilinmeyen cocuk tutuklu. Tarihi ve fotoğrafcısı bilinmiyor.


    Cevirmen: Mehmet Emir Uslu
    Yayın Tarihi: 01.10.2013
    ISBN: 9786054363124
    Yayınevi: Espas
    Sayfa Sayısı: 330




    Aranabilir PDF + 6.27 MB


    Yandex


    Gizli İçerik:
    Gizli içeriği görmek için mesaj yazmalısınız.





    Mediafire

    Gizli İçerik:
    Gizli içeriği görmek için mesaj yazmalısınız.